România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 26 oct, 14:17
Modelul suedez, aplicabil în România? Dr. Emilian Popovici: Poate să meargă foarte prost
Suedia
Dr. Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, a explicat dacă modelul suedez în lupta cu pandemia ar putea fi aplicat și în România.

"Eu voi menționa ceea ce 2000 de specialiști au semnat și au publicat în "The Lancet", ca un fel de declarație, în care spuneau că modelul suedez nu este aplicabil în nici o altă țară, tocmai datorită faptului că suedezii au un comportament singular, ca să spunem așa. Ei respectă cu strictețe recomandările, sfaturile pe care autoritățile le dau. Acesta este un aspect al modelului suedez aplicat de suedezi, nu de altceva.

Este foarte important ca atunci când aplici o anumită strategie sau un anumit model să adaptezi lucrurile la particularitățile țării și a populației la care aplici acele strategii. Ceea ce poate să meargă bine într-un loc, poate să meargă foarte prost în alt loc, în care există alte condiții și o altă reactivitate a populației. Deci repet, acești 2000 de specialiști au semnat o declarație în care au spus că modelul suedez este aplicabil eventual în Suedia.", a explicat Emilian Popovici în direct la RealitateaPlus.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro