Modalități neașteptate pentru folosirea săpunului solid: la unele din ele nu te-ai gândit înainte
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Modalități neașteptate pentru folosirea săpunului solid, la unele din ele nu te-ai gândit înainte. Sursa foto: freepik.com
Modalități neașteptate pentru folosirea săpunului solid, la unele din ele nu te-ai gândit înainte. Sursa foto: freepik.com
Deși singurul loc în care folosești săpunul este baia, trebuie să știi că acest produs are multe alte utilizări, care nu au nicio legătură cu igiena.

Săpunul poate fi folosit nu doar în baie. Este o idee grozavă să păstrezi câte un săpun în fiecare cameră a casei și îți spunem de ce.  

Ameliorează durerea provocată de mușcăturile de insecte. Dacă te deranjează mușcăturile de insecte, înmoaie puțin săpunul în apă și freacă locul înțepăturilor.

Repară scârțâitul ușilor. Dacă ușa, dulapul sau podeaua scârțâie, aplică săpun uscat pe zona care scârțâie.

Protejează sticla de aburire. Urăști când ochelarii se aburesc? Curăță ochelarii cu săpun solid și șterge-i apoi o cârpă curată. Poți folosi aceeași metodă pentru a preveni aburirea oglinzii din baie.

Scapă rapid de praf, folosind metoda simplă a gospodinelor chineze

Pentru a debloca un fermoar. Dacă fermoarul blugilor, a unei haine sau genți s-a blocat, este suficient să-l ungi cu săpun solid. Vei vedea, că fermoarul se va debloca cu ușurință.

Elimină mirosurile neplăcute. În loc să folosești lumânări parfumate, împrospătează-ți dulapul sau valiza cu săpun. Pune în valiză sau dulap săpun solid și lucrurile vor mirosi frumos.

Îndepărtează petele. Dacă ai descoperit pete galbene pe haine, freacă-le cu săpun, apoi pune hainele în mașina de spălat. 

Pune trei bile de staniol în rezervorul vasului de toaletă: sfatul genial al gospodinelor cu experiență

Pentru grădină. Scapă de insecte, șoareci și alți dăunători din grădină cu săpun. Dacă nu știi cum să-ți protejezi grădina de animalele sălbatice, taie o bucată de săpun în jumătate și pune fiecare parte pe o tijă de metal sau de lemn, construind un fel de gard în jurul grădinii.  

Pentru pantofii care te rod. Pielea pantofilor este tare și te roade? Unge zonele cu probleme cu săpun.

Pentru cuie și ace. Înainte de a începe să bați cuie sau șuruburi, aplică săpun. Poți face același lucru cu alte unelte sau ace de cusut.

Arunci semințele de lămâie? Patru moduri ingenioase de a le folosi în casă și grădină

Pentru a marca ceva. Dacă trebuie să croiești o haină, apoi să o coși, folosește săpun în loc de cretă sau marker.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel