Moartea unui român a ȘOCAT Londra. Se pregăteau să-l externeze dar "situația s-a schimbat BRUSC". Avea 34 de ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Moartea unui român de 34 de ani, din Londra, a surprins o lume întreagă, inclusiv pe medici, care se pregăteau să-l externeze.

Nicu Urzică este românul de 34 de ani, din Suceava, care plecase la muncă în Londra pentru a le oferi celor opt copii o viață mai bună. Dar Londra era locul în care avea să-și piardă viața din cauza coronavirusului.

Infectat cu COVID-19, bărbatul urma să fie externat, fiind aproape vindecat, doar că starea lui s-a agravat brusc, provocându-i decesul și luându-i prin surprindere pe medicii. 

Situația s-a schimbat brusc

„Totul a început cu o răceală. A stat acasă o săptămână, nu s-a mai dus la muncă. A crezut că își revine și a vrut să se întoarcă. Doctorul i-a spus că e bine și se poate duce. A muncit două zile și i s-a făcut din nou rău. A sunat la medic și a anunțat, dar i s-a spus să stea în casă. A stat așa încă vreo două zile, când a simțit că nu mai poate să respire. A venit ambulanța după vreo trei ore. I-au pus oxigen și și-a revenit.

L-au internat pe Terapie Intensivă, starea sa era gravă. După o săptămână petrecută la ATI, și-a revenit. A fost mutat în salon și se discuta chiar de externare, când, brusc, situația s-a schimbat. Starea sa s-a agravat. Se pare că a făcut niște cheaguri de sânge care i-au blocat tot", a povestit Ianis Urzică, fratele bărbatului decedat, pentru Obiectiv de Suceava, citează cancan.ro.

Strângere de fonduri pentru repatriere

Comunitatea de români din Londra a organizat o strângere de fonduri și au reușit să strângă în 24 de ore aproape 90.000 de lire sterline, pentru a ajuta familia îndoliată a bărbatului decedat.

„Sperăm ca într-o săptămână să reușim să-l aducem acasă, demersurile sunt destul de greoaie", a mai spus fratele bărbatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel