MJ cere CSM să-i apere reputaţia judecătoarei Neacşa
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ciocan tribunal
ciocan tribunal

Ministerul Jusrtiţiei (MJ) a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să-i apere reputaţia şi independenţa judecătoarei Ioana Mihaela Neacşa, de la Tribunalul Argeş, cea care a emis mandatul de arestare preventivă pe numele preşedintelui CJ Argeş, Constantin Nicolescu, acuzat de corupţie.

"Ministerul Justiţiei a propus şi solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să se sesizeze din oficiu, în temeiul art. 30 alin. (1) din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, precum şi al 75 alin. (1) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, pentru apărarea reputaţiei şi independenţei judecătoarei Ioana Mihaela Neacşa, în raport de declaraţiile publice şi atacurile verbale formulate în zilele anterioare împotriva magistratului de către mai multe persoane publice", informează într-un comunicat de marţi MJ, citat de Mediafax

Ministerul Justiţiei precizează faptul că orice judecată de valoare asupra dosarelor aflate pe rolul Justiţiei şi a soluţiilor pronunţate în acestea presupune cunoaşterea în detaliu a pieselor fiecărui dosar, precum şi cunoştinţe profesionale corespunzătoare pentru evaluarea lor.

Activitatea de judecată constituie nu numai un serviciu public, ci şi un act profesional complex, care reclamă o calificare profesională corespunzătoare.

"Ministerul Justiţiei face apel la întreg spectrul politic, în special la membrii Parlamentului României, să manifeste reţinere sau cel puţin moderaţie în exprimarea unor aprecieri asupra unor cazuri deduse judecăţii, care nu au fost încă soluţionate printr-o decizie definitivă", se arată în comunicatul citat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel