Mituri despre COVID-19: Măștile de față sunt/nu sunt eficiente
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Specialiști din domeniul sănătății explică dacă sunt sau nu eficiente măștile de față. Iată ce trebuie să știți mai exact. 

Jurnaliștii de la The Guardian centralizează unele dintre cele mai frecvente întrebări în ceea ce privește pandemia de coronavirus. În ceea ce privește purtarea unei măști de față, specialiștii precizează cât de sigură sau nu este aceasta. 

Măștile de față sunt/nu sunt eficiente

Purtarea unei măști pentru față nu este cu siguranță o garanție de fier că nu te vei îmbolnăvi. Virusurile se pot transmite și la nivelul ochilor și prin mici particule virale, cunoscute sub numele de aerosoli, care pot pătrunde prin măști. Cu toate acestea, măștile sunt eficiente la capturarea picăturilor virale, care este o cale principală de transmitere a coronavirusului. Unele studii au estimat o protecție de aproximativ cinci ori mai mare în fața COVID-19 dacă purtăm mască de față. 

Șanse reduse de transmitere a bolii 

Dacă este posibil să fiți în contact strâns cu cineva infectat, o mască reduce șansa ca boala să fie transmisă. Dacă prezentați simptome de coronavirus sau dacă ați fost diagnosticat, purtați o mască pentru a-i proteja și pe alții. Așadar, măștile sunt cruciale pentru lucrătorii din sănătate și asistență socială care au grijă de pacienți și sunt, de asemenea, recomandate membrilor familiei care trebuie să aibă grijă de cineva bolnav - în mod ideal, atât pacientul, cât și îngrijitorul ar trebui să aibă o mască.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel