Data publicării:
Studiu despre orășeni vs. săteni. Ce mit a fost demontat
Un nou studiu a analizat comportamentul persoanelor care trăiesc în marile aglomerări urbane în raport cu cel al oamenilor din zone mai rurale ale țării.
Conform Daily Mail, cercetătorii de la Colegiul Universitar din Londra au făcut experimente sociale în 12 orașe mari și 12 aglomerări mai mici din Marea Britanie, pentru a măsura atitudinea oamenilor în interiorul comunităților. Experimentele au vizat returnarea unei scrisori pierdute, înapoierea unui obiect scăpat și permiterea traversării unei șosele.
Rezultatele surprinzătoare
Astfel, orășenii au fost la fel de buni samariteni precum cei din zonele mai rurale, iar diferențele sunt mai degrabă legate de cât de bogată e o zonă, nu de cât de dezvoltată este. Astfel, persoanele din zone mai sărace nu sunt atât de dispuși să ajute precum cei din comunități mai înstărite, transmite echipa britanică de cercetare.
„Este important să ne aducem aminte că vorbim despre ajutarea unui străin, nu despre ajutarea prietenilor sau a rudelor. Efectul cartierului în care te afli nu ar trebui să existe în cel de-al doilea caz sau chiar efectul invers”, a transmis un autor al studiului, Nichola Raihani. Echipa a plecat de la premisa că oamenii de la oraș „pot fi neciopliți sau puțin săritori” în comparație cu cei de la țară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News