Urmărește emisiunea live
Mită primită de şefa direcţiei IT din ANAF, la Vasile Blaga
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
O parte din mita de aproximativ un milion de euro pe care a primit-o directoarea direcţiei IT din ANAF, Ancuţa Anda Macovei, ajungea la Vasile Blaga, se arată în motivarea deciziei Curţii de Apel Ploieşti, care a dispus plasarea inculpatei în arest la domiciliu, relatează Agerpres.

Potrivit documentului, reprezentantul Ministerului Public a arătat în instanţă că inculpata era prevăzătoare, suspicionând faptul că ar putea fi înregistrată, ea consemnând pe bilete de hârtie numele Blaga şi o sumă de bani.

"De asemenea, s-a pus întrebarea unde sunt banii ce reprezintă obiectul mitei, întrebare la care s-a răspuns la fila 6 din referatul cu propunere de arestare preventivă: 'aşa cum rezultă din procesul verbal de redare a discuţiei purtate în mediu ambiental întocmit în data de 26.09.2017 şi din cel de fixare a unor imagini corespunzătoare convorbirilor consemnate în cuprinsul acesteia, deşi inculpata era prevăzătoare şi evită să se exprime verbal cu privire la elemente care ar putea-o incrimina, suspicionând că este înregistrată fără să îşi imagineze că este chiar filmată, consemnează pe bilete de hârtie numele Blaga şi suma de 500.000, întrebându-l pe martor: păi nu ai fost atent? în momentul în care acesta se arată nedumerit cu privire la destinaţia finală a banilor", se arată în motivarea instanţei.

Surse apropiate dosarului au confirmat, vineri, pentru Agerpres, că în menţiunea de pe acel bilet de hârtie se făcea referire la Vasile Blaga, la care ar fi ajuns o parte din mită. Conform datelor din motivare, Blaga nu are nicio calitate în acest dosar.

[citeste si]

Procurorii arată în ordonanţa de reţinere că în anul 2010, în calitate de director al Direcţiei Tehnologia Informaţiei, Comunicaţii şi Statistică Vamală din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, Ancuţa Anda Macovei ar fi pretins, pentru sine şi pentru o altă persoană din conducerea instituţiei, de la reprezentanţii a două societăţi comerciale 25% din valoarea unor contracte de mentenanţă pentru aplicaţiile componente ale Sistemului Informatic Integrat Vamal al Autorităţii Naţionale a Vămilor pentru ca, în schimb, să organizeze procedura de licitaţie astfel încât să fie câştigată de o asociere din care făceau parte şi cele două firme, să asigure buna derulare a contractelor şi efectuarea plăţilor aferente. Din suma cerută, Ancuţa Anda Macovei ar fi primit, în perioada 2010 - 2014, pentru sine şi pentru cealaltă persoană, aproximativ un milion de euro, contravaloarea unei deplasări în SUA şi bunuri materiale de valoare, precizează DNA.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel