Urmărește emisiunea live
Miss Univers 2023. Cine este Bonney Gabriel, cea mai frumoasă femeie din lume - Foto/Video
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Miss Univers 2023 și-a decis câștigătoarea.

Bonney Gabriel din Statele Unite a fost încoronată a 71-a Miss Univers, sâmbătă seara, scrie CCN. Ea a devenit anul trecut prima americancă de origine filipineză care a câștigat Miss SUA,iar acum a câștigat concursul, obținând titlul de cea mai frumoasă femeie din lume, întrecându-le pe Amanda Dudamel, din Venezuela, și Andreina Martínez, din Republica Dominicană. 

Concursul a avut loc în New Orleans, Louisiana, cu 84 de femei din întreaga lume concurând pentru coroană. Sâmbătă seara a fost ultima zi a competiției, cu mai multe eliminări care au micșorat numărul finalistelor, până când au rămas doar două. 

Când Gabriel a intrat în Top 5, a fost întrebată: "Miss Univers a făcut recent o schimbare incluzivă, permițând mamelor și femeilor căsătorite să concureze anul acesta. Care este altă schimbare pe care ați dori să o vedeți și de ce?".

Gabriel a răspuns că speră ca organizatorii concursului să mărească limita de vârstă a candidatelor.

"Pentru mine, mi-ar plăcea să văd o creștere de vârstă pentru că am 28 de ani. Și aceasta este vârsta maximă pentru a putea concura. Și cred că este un lucru frumos. Citatul meu preferat este "dacă nu acum, atunci când?". Pentru că, ca femeie, cred că vârsta nu ne definește. Nu este mâine, nu este ieri, dar este acum. Momentul este acum", a spus ea.

Cine este Bonney Gabriel

Gabriel, originară din Houston, este un model și designer de modă care acordă prioritate mediului în munca ei. La începutul concursului, Gabriel a îmbrăcat o pelerină roșie-portocalie inspirată de un fenix, pe care scria "dacă nu acum, atunci când". Cuvintele sunt inspirate din sfaturile tatălui ei de a acționa conform obiectivelor, viselor și dorințelor.

În ultima probă de întrebări și răspunsuri a competiției, candidații din Top 3 au fost întrebați ce ar face pentru a demonstra că Miss Univers este organizație responsabilă și progresivă, dacă ar câștiga titlul.

Gabriel a spus că va folosi platforma pentru a fi un "lider de transformare" și și-a subliniat pasiunea ca o forță de bine în industria modei, reducând poluarea și folosind materiale reciclate în realizarea pieselor de îmbrăcăminte.

"Predau cursuri de cusut femeilor care au supraviețuit traficului de persoane și violenței domestice. Și spun asta pentru că este atât de important să investești în alții, să investești în comunitatea noastră și să-ți folosești talentul unic pentru a face diferența. Toți avem ceva special și atunci când plantăm acele semințe pentru alți oameni din viața noastră, le transformăm și le folosim ca vehicul pentru schimbare", a spus Gabriel.

Cine conduce Miss Univers

Concursul de anul acesta a fost organizat pentru prima dată de JKN Global Group PCL, o companie de distribuție media cu sediul în Thailanda, după ce magnatul și avocatul drepturilor transgender, Anne Jakkaphong Jakrajutatip a cumpărat organizația Miss Univers pentru 20 de milioane de dolari în octombrie.

Jakkaphong a vorbit deschis despre experiențele ei ca femeie transgender și este, de asemenea, prima femeie proprietară a concursului. Ea a apărut pe scenă pentru a decerna premiul ImpactWayv Challenge lui Anna Sueangam-iam din Thailanda. Miss Thailanda a făcut furori în rundele preliminare ale concursului, într-o rochie făcută din pastile de sifon, un omagiu adus începuturilor ei umile și părinților săi care au muncit ca și gunoieri.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel