Data publicării:

"Mișcările au început!". Diana Tache, previziuni în prag de an electoral: "Cioloș va fi pe lista PNL, la europarlamentare"

Autor: Liana Ganea | Categorie: Politica
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Dialog savuros între analistul politic Bogdan Chirieac, Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice și Diana Tache, în studioul DC News la Miercurea Neagră! Au fost pomenite, fără cenzură, nume, partide și scenarii.

Semne bune sau mai puțin bune anul 2024 are? Chirieac, Ciuvică și Tache au venit cu previziuni pentru scena politică în contextul alegerilor de anul viitor. Ironiile și remarcile cu substrat au curs, una după alta.

Diana Tache: Toate micile partidulețe sunt strânse ușor, ușor în jurul liberalilor. Ați văzut, săptămâna asta a fost întâlnirea de la Institut unde liberalii au fost certați de domnul Sever Voinescu, de dl. Valeriu Stoica, de toți oamenii de dreapta pe vechi...

Mugur Ciuvică: Adică toți băsiștii au fost acolo, inclusiv ăștia mai mici, Baconski și Papahagi. Deci toată băseala acolo la brătieni să le dea lecții.

Diana Tache: Polul de dreapta va fi într-o formă de tipul ăsta, coagulat... domnul Cioloș va fi pe listă la PNL la europarlamentare. Nu știu dacă va deschide lista cum îmi doresc eu, de exemplu, dar cu siguranță pe loc eligibil va fi.

Bogdan Chirieac: Sigur că vă doriți dar nu prea pentru că, sigur, și brătienii se cam bat pe locurile alea la europarlamentare.

Mugur Ciuvică: Ar fi haios ca Cioloș să-și facă un polișor, așa, cu Orban și cu Tomac, mie așa mi-ar plăcea să-i văd, dar e prea mare agitație și nu are forță Cioloș să intre pe listă.

Bogdan Chirieac: De ce nu se mută "la noi" la USR? Că noi suntem partidul care o să creștem spectaculos!

Diana Tache: Urmează!

Mugur Ciuvică: Unde să vină?

Bogdan Chirieac: În alegeri!

Mugur Ciuvică: La pușcărie!

Diana Tache: Polul de dreapta trebuie să fie consistent, nu poate să se bazeze pe Ludovic Orban care ațipește la fiecare discurs în Parlament.

Bogdan Chirieac: Păi dacă sunt plictisitoare?

Diana Tache: Stați puțin să vedem! Mișcările au început! Eu nu am informații, neapărat, ci pur și simplu mixez informațiile din spatele ușilor închise, ferecate, când discută ei lucruri importante, cu ceea ce se întâmplă. Pentru mine a fost uimitor, acum două zile, când a fost această întâlnire în care erau toți luați și puși la zi: nu e bine așa... ceartă, ceartă! Adică... domnule Chirieac, să vină, nu știu, la dvs. la redacție la DC News cineva de la un alt trust de presă și să vă certe - ce titluri ați dat... Mi se pare ușor dubios, înțelegeți? 

Mugur Ciuvică: Nici măcar cineva de la alt trust de presă! Cineva de pe stradă... să vină Popescu, de pe stradă, de unde e el acum, și să vă spună "bă, aici nu e bine, aia nu e bine"... Cam așa s-a întâmplat cu "brătienii" într-adevăr! S-au dus diverși gigei de pe stradă, așa... i-au luat acolo și le-au rupt urechile.

Diana Tache: Și ei dădeau aprobare - "da, așa este, vă rog să ne mai certați o dată și încă o dată..". De aceea eu vă spun că pentru mine nu ar fi nimic bizar în a vedea construcția acestui pol de dreapta într-o formă...

Emisiunea completă, aici:

           

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel