Data actualizării:
Data publicării:

Miros puternic de gaz, probabil sulf, în Vulcan. Peste 1.300 de elevi, trimiși acasă. De la ce a pornit totul / update

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @8photo
FOTO: Freepik @8photo
Oamenii au reclamat că, miercuri, în jurul orei 13.00, în municipiul Vulcan (Hunedoara) se simte un miros puternic de gaz, probabil sulf. 

UPDATE: „În cursul zilei de 10 ianuarie 2024, în zona Vulcan și a Termocentralei Paroșeni s-a semnalat prezența unui miros deranjant de sulf care a creat panică și a determinat luarea unor măsuri care au inclus evacuarea unei instituții de învățământ din Municipiul Vulcan. Emanațiile din atmosferă au fost asociate funcționării Termocentralei Paroșeni motiv pentru care, în spațiul public s-a creat un curent de opinie care culpabiliza Societatea Complexul Energetic Valea Jiului.

Facem precizarea că funcționarea Termocentralei Paroșeni este monitorizată constant atât din punctul de vedere al performanțelor tehnice cât și a celor de mediu, de echipamente specifice de urmărire și control. În aceste condiții, informăm opinia publică că toți parametri de mediu sunt în limitele normale, nefiind înregistrate depășiri ale concentrațiilor de noxe peste limitele admise. Aceste monitorizări/determinări au fost prezentate reprezentanților Gărzii de Mediu și ale celorlalte autorități sesizate. Activitatea Termocentralei Paroșeni nu afectează condițiile de mediu și nici starea de sănătate a populației Văii Jiului”, a transmis ISU Hunedoara.

Știrea inițială:

Printr-un apel la 112 Dispeceratul Integrat a fost anunțat, în jurul orei 13.00, că în municipiul Vulcan se simte un miros puternic de gaz, probabil sulf. 


Din primele verificări reiese că sursa ar putea fi instalația de desulfurare a Uzinei Electrice Paroșeni. Potrivit directorului general al Complexului Energetic „Valea Jiului”, Eusebiu Durbacă, cantitatea de sulf evacuată în atmosferă, în urma procesului tehnologic, este în limitele normale. 


Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a convocat de urgență Grupul de Suport Tehnic din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, format din reprezentanți de la CEVJ, DSP, Delgaz Grid, Enel, SAJ, APM, Garda de Mediu, ITM, dar și din cadrul poliției și jandarmeriei hunedorene. Vor fi efectuate verificări privind proveniența mirosului și vor fi luate măsurile care se impun în astfel de cazuri. 


Pentru elevii de la 3 școli din oraș, aproximativ 1300, profesorii au decis să întrerupă activitatea didactică, iar elevii au fost îndrumați să se deplaseze spre casă, a transmis ISU Hunedoara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel