Mircea Geoană, oficial candidat la prezidențiale. Bogdan Chirieac: Acest lucru este important să îl facă
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat anunțul oficial al candidaturii la prezidențiale a lui Mircea Geoană. 

Citește și articolul - Mircea Geoană, anunțul candidaturii la prezidențiale. VIDEO din culise

Miercuri dimineață, Mircea Geoană și-a anunțat oficial candidatura la alegerile prezidențiale 2024. Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit în cadrul știrilor Realitatea Plus, prezentate de Raluca Țicmeanu și Claudiu Giurgea, și a comentat acest subiect. 

La întrebarea dacă este un anunț oficial al candidaturii mai devreme decât ne așteptam, Bogdan Chirieac a răspuns:

”Nu, vine mai târziu. Ne așteptam ca domnia sa să facă acest anunț oficial, după summitul NATO de la Washington, de pe data de 11 iulie. Însă, în acest moment, avem oficial al treilea candidat puternic, în campania electorală pentru alegerile prezidențiale, în afară de domnii Ciolacu și Ciucă. Nicolae Ciucă urmează să fie oficializat candidat la prezidențiale duminică, pe data de 15 septembrie, însă, în orice caz, este desemnat de BPN-ul Partidului Național Liberal. În cazul lui Marcel Ciolacu, după cum știm, a fost Congresul PSD de pe 24 august. Acum, avem al treilea candidat puternic în aceste alegeri prezidențiale”.

Cine va intra în turul 2. Va intra Mircea Geoană în turul 2?

Cu privire la întrebarea dacă va intra Mircea Geoană în turul 2 al alegerilor prezidențiale, analistul politic Bogdan Chirieac a răspuns:

”Nu cred că putem spune asta acum, la fel cum nu putem spune cine a câștigat cu adevărat dezbaterea dintre Kamala Harris și Donald Trump din Statele Unite, de azi-noapte. Prin urmare, campania va decide. Deocamdată, teoretic, primii doi candidați, respectiv Ciolacu și Ciucă, au o șansă în plus, deoarece au în spate partide puternice. Vorbesc despre intrarea în turul 2. Să vedem dacă Mircea Geoană coagulează o mișcare națională suficient de puternică, inclusiv ONG-uri și partide politice mai mici, în așa fel încât să aibă reprezentare cât mai mare în secțiile de votare, găsind o soluție în acest sens ca să aibă șanse să intre în turul 2.

Mircea Geoană este independent acum, dar este fostul președinte al Partidului Social Democrat, fostul președinte al Senatului din această poziție. Deci, mai degrabă, este un om care atrage electoratul de stânga sau, mai cu seamă, de centru-stânga și mai puțin cel de dreapta. În același timp, USR-iștii ar putea să fie influențați de discursul lui Mircea Geoană, fiindcă ei nu o iubesc foarte tare pe doamna Lasconi, care și dânsa oscilează în toate felurile. Important pentru Mircea Geoană este să își creeze, dacă mai are timp, o mișcare națională, suficient de puternică, pentru a face față presiunii celor două partide mari”, a mai spus Bogdan Chirieac.

Ce a spus Mircea Geoană în anunțul oficial al candidaturii la alegerile prezidențiale

”Candidez la președinție pentru că știu că avem nevoie de o schimbare adevărată!Puteam să vă promit o țară perfectă. Să pozez în politicianul perfect, să vă spun că toate problemele vor dispărea peste noapte. Dar știm cu toții că asta nu e realitatea. Nu suntem perfecți. Eu nu sunt perfect. Dar știți ce putem face? Putem să muncim. Să ne ridicăm mânecile și să construim o țară mai bună.România nu are nevoie de perfecțiune; are nevoie de lideri care să asculte, să înțeleagă și să acționeze cu profesionalism. Haideți să renaștem împreună!” a anunțat Mircea Geoană. Vezi video aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
pixel