Data actualizării:
Data publicării:

Mircea Coșea, ”2022, mai greu decât 2021”: Criză pandemică, economică, energetică, alimentară

Autor: Andrada Oana | Categorie: Economie
WhatsApp
Fotografie creată de olia danilevich, de la Pexels
Fotografie creată de olia danilevich, de la Pexels

Mircea Coșea, analist economic, a atras atenția asupra faptului că, în 2022, ne vom confrunta cu "o criză pe mai multe ramuri". 

Alegeri prezidentiale 2024

Anul 2022 va fi un an "extrem de complicat", crede profesorul de economie Mircea Coșea. Va fi un an "foarte greu, poate mai greu decât 2021" și asta pentru că în 2022 ne va atinge "adevărata criză", "o criză pe mai multe ramuri", a declarat Mircea Coșea la România TV, vineri. 

Profesorul Mircea Coșea a explicat că nu este vorba doar de criza pandemică, ci "este și o criză economică generală, care ține de o inflație foarte mare; o criză energetică, prețuri mari la energie care distrug economia României; o criză alimentară pentru că noi nu reușim să reducem importul de alimente. Exportăm materie primă și importăm alimente."

"Va fi un an complicat.", a adăugat el. 

De asemenea, în cadrul intervenției de la România TV, Mircea Coșea a afirmat că "nu putem să vorbim despre o creștere a pensiilor."

"În PNRR se spune foarte clar: procentul de 9,4 poate să fie depășit atunci când zona respectivă dovedește că are o creștere economică sustenabilă. O creștere economică sustenabilă înseamnă o creștere echilibrată, care să rezolve problema deficitelor foarte mari pe care noi le avem.", a spus Mircea Coșea.

"Nu e cazul să ne gândim la o creștere economică sustenabilă în 2022. România nu va putea să aibă o creștere sustenabilă", a continuat el, precizând că "poate să aibă o creștere, care-mi doresc să fie de 2 până la 4%, dar aceasta nu va rezolva marile probleme ale României și nu va alimenta bugetul."

 

 

VEZI ȘI: 10 trucuri despre cum să economisești bani în 2022

Iată câteva trucuri simple de pus în practică în noul an.

1. Renegociază abonamentul la telefonia mobilă sau poți trece pe cartelă, acolo unde, de cele mai multe ori, tarifele sunt mai mici.

2. Gătește cât se poate de mult pentru a reduce cheltuielile legate în urma meselor luate în oraș.

3. Evită cumpărăturile care nu sunt necesare. Când mergi la supermarket, să îți faci o listă cu ceea ce trebuie să cumperi. Pe cât posibil nu te abate de la ea.

4. Informează-te cât mai bine despre prețurile produselor ca să nu fii victima falselor promoții.

5. Încearcă să reduci deplasările cu mașina atunci când nu este nevoie.

Citește continuarea articolului AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel