Mircea Badea a spus cine e, în viziunea lui, cel mai competent ministru din Guvernul Ciucă
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Badea, despre Daea
Badea, despre Daea
Mircea Badea a spus cine este, în viziunea lui, cel mai competent ministru din Guvernul Ciucă.

El l-a nominalizat pe Petre Daea, ministrul Agriculturii.

„Presa scria că Petre Daea a fost membru PCR. Și ce? Petre Daea este un om în vârstă, a prins acele vremuri. Multe milioane de oameni au fost membri PCR. Practic te făceau membru PCR. Cam toți de vârsta lui Petre Daea au fost membri PCR. Adică sunt șanse mari să fi fost mulți. Ce vor să spună cu asta? 

Apoi unii se iau de faza cu cormoranii. Inclusiv penibilul de Ludovic Orban a râs de Petre Daea. Petre Daea a zis foarte corect cu cormoranii. Era o problemă la nivel european. Nu era nimic de râs. Nu zisese nicio prostie. Cormoranii mâncau peștii din bazine din mai multe țări europene. Și? În Guvernul Ciucă, în momentul de față, s-ar putea ca Petre Daea să fie singurul ministru care se și pricepe la domeniul pe care îl administrează”, a spus Mircea Badea la Antena 3.

Petre Daea a depus vineri, la Palatul Cotroceni, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

La ceremonia de la Palatul Cotroceni au participat preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, premierul Nicolae Ciucă, consilieri prezidenţiali.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri dimineaţa decretul de numire a lui Petre Daea în funcţia de ministrul al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Miercuri, conducerea Partidului Social Democrat a dat un vot în unanimitatepentru ca Petre Daea să revină la Ministerul Agriculturii



Petre Daea a mai fost ministru al Agriculturii în trei Guverne PSD conduse de Sorin Grindeanu (ianuarie - iunie 2017), Mihai Tudose (iunie 2017 - ianuarie 2018) şi Viorica Dăncilă (ianuarie 2018 - noiembrie 2019).

De asemenea, a fost ministru al Agriculturii pentru câteva luni în Guvernul Adrian Năstase (iulie - decembrie 2004).

Fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu s-a retras din funcţie şi s-a autosuspendat din PSD, în condiţiile în care DNA a cerut urmărirea sa penală într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu.

VEZI ȘI: Ministrul nominalizat al Agriculturii, Petre Daea, a declarat miercuri că nu recomandă micilor fermieri raţionalizarea apei, argumentând că "cu hrana nu-i de joacă"



Întrebat, la finalul Comitetului Politic Naţional al PSD, dacă le va recomanda micilor fermieri să folosească apa cu mai multă atenţie, Daea a arătat că nu poate face acest lucru.

"Eu nu pot face asta, şi să fim bine înţeleşi. Planta nu poate trăi fără apă, este factorul vital. Legumicultorii pun aceste culturi în zone sigure de apă. Nu-şi permite nici un legumicultor să planteze vreo legumă undeva dacă nu are sursă de apă. (...) Cu hrana nu-i de joacă. Aici nu ne jucăm de-a asigurarea hranei, de aceea le transmit fermierilor să-şi folosească resursele de care beneficiază în zona respectivă", a explicat Daea.

El i-a îndemnat pe agricultori să irige, să folosească toate sursele de apă pe care le au la îndemână, în aşa fel încât să realizeze producţia pentru care au investit, iar toată populaţia să se hrănească cu produse româneşti.

"Acolo unde a secat sursa de apa, ce să-i fac? Eu n-am o soluţie, în condiţiile în care nu există apă. De unde să o aducă, cine să o aducă şi cine să o folosească, în condiţiile în care nu există sursa respectivă? (...) Voi continua toate proiectele începute de domnul Adrian Chesnoiu", a adăugat social-democratul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel