Mircea Badea a reacționat după circul făcut de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Sursa: Mircea Badea, Facebook
Sursa: Mircea Badea, Facebook
Mircea Badea a reacționat după circul făcut de Diana Șoșoacă în Parlamentul European.

Eurodeputata Diana Şoşoacă a fost evacuată, joi, din sala de plen a Parlamentului European, în timpul dezbaterii care precede supunerea la vot a candidaturii Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat la conducerea Comisiei Europene.

Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a anunţat că a luat această măsură după ce Diana Şoşoacă, care face parte din grupul eurodeputaţilor neafiliaţi, a ţipat şi a întrerupt de trei ori dezbaterea.

Mircea Badea a comentat acest subiect, în direct, la Antena 3 CNN.

„N-am avut dreptate când am anticipat că Diana Șoșoacă nu va face și în Parlamentul European ce făcea în Parlamentul României. Eu și Mugur Ciuvică am anticipat că nici vorbă să facă acolo astfel de lucruri. A fost și Corneliu Vadim Tudor în Parlamentul European și, în niciun caz, nu făcea acțiunile pe care le făcea în Parlamentul României. A fost și Gigi Becali care, în România, este exotic, dar la Bruxelles... n-a fost exotic. Iată că ne-am înșelat! Diana Șoșoacă este de acțiune și în Parlamentul European.

2. Agerpres... (diana-sosoaca-icoana_05413100.jpg)

Evident că nu apreciez ce a făcut Diana Șoșoacă, dar nici nu-mi smulg hainele de pe mine de disperare. Poate unii din Parlamentul European s-or gândi: „Așa sunt toți românii?!” Dar, ce?! Românii sunt pentru prima dată în Parlamentul European?! Sunt de o grămadă de timp. Europarlamentarii care se întreabă „Așa sunt românii?” nu i-au văzut și pe alții până acum în PE?

Eu sunt sătul, până peste cap, de acel gen de indignare care vine din niște complexe provinciale. Dacă ar fi să amendez ceva la comportamentul românesc și la reflexul de recepție este acesta: complexul provincial: „Ce-or fi zis oamenii aceia?!” Ce să zică? „Uite-o pe asta!” Or fi unii care au auzit pentru prima dată de România, au intrat ieri în Parlamentul European și nu au mai văzut români până acum. Ăia se pot întreba: „Așa sunt toți românii?” Dar ceilalți care au fost în Parlamentul European până acum știu cum sunt românii și nu se mai întreabă așa ceva. 

Aceste complexe provinciale cu „ne-a făcut de râs”... sunt insuportabile. Pe mine nu m-a făcut de râs. De ce? Pentru că nu mă reprezintă. N-am votat-o. N-am nicio străbatere. Nu m-a făcut pe mine de râs. Dacă aș considera că m-a făcut de râs, aș da dovadă de complexe provinciale. Nu am așa ceva. N-am nici complexe intelectuale, nici provinciale”, a zis Mircea Badea la Antena 3 CNN. 

3. Agerpres... (diana-sosoaca-icoana-parlamentul-european_85400700.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel