"Mioriţa" în variantă contemporană. Uciderea unui cioban în urmă cu un an, elucidată de Poliţie şi SRI
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Turma_oi
Turma_oi

Uciderea unui cioban din Dolj, pentru a i se fura oile, a fost elucidată în urma unor acţiuni complexe desfăşurate de procurori în colaborare cu organele de poliţie şi cu sprijinul unor lucrători ai Serviciului Român de Informaţii (SRI).

Pocurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus, joi, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpaţilor Adrian Ivaşcu, pentru omor deosebit de grav şi tâlhărie, D.F. (minor), pentru tâlhărie şi a lui Cristinel Gabriel Bădescu, pentru tăinuire.

Totodată, aceştia au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, cererea procurorilor fiind admisă de magistraţii Tribunalului Dolj, care au dispus arestarea preventivă a inculpatului D.F. pentru o perioadă de 19 zile şi a celorlalţi doi inculpaţi pe o durată de 29 de zile.  Potrivit procurorilor, în seara de 25 martie 2010, inculpaţii Ivaşcu Adrian şi D.F. s-au deplasat în punctul "Pădurea de salcâmi", situat pe raza comunei Teslui, judeţului Dolj, pentru a fura nişte oi din turma aflată în grija lui R.I., având în vedere că această turmă era amplasată într-o zonă izolată.

După ce Ivaşcu Adrian i-a aplicat ciobanului mai multe lovituri cu un ciomag în zona capului (lovituri ce i-au cauzat leziuni grave ce au condus ulterior la decesul victimei), acesta, împreună cu inculpatul D.F,. a luat oile şi le-au dus în pădurea Frăsinetului de pe raza judeţului Olt.

Oile au fost preluate de către Bădescu Cristinel Gabriel (care ulterior le-a vândut pe raza judeţului Teleorman), după ce acesta negociase cu ceilalţi doi inculpaţi, încă de pe traseu, vânzarea oilor, fiindu-i adusă la cunoştinţă provenienţa acestora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel