”Mintea ai mijloace să o vindeci, dar sufletul este greu de vindecat”. Prof. Ciurea, atenționare despre ”amintirile dureroase”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Prof. dr. Vlad Ciurea/ foto Facebook
Prof. dr. Vlad Ciurea/ foto Facebook
Prof. dr. Vlad Ciurea a vorbit despre misterele și minunile creierului uman. 

”Cred că sunt mult mai multe decât zece mistere ale creierului. Fiecare moleculă, celulă, mișcare a creierului este fantastică.” a spus profesorul doctor Vlad Ciurea, la Antena 3, în emisiunea ”Voi cu Voicu”. ”Într-o secundă facem zece mii de procesări cerebrale” a punctat medicul. Secretul este ”să fii încontinuu curios”, spune prof. Ciurea: ”Elementul esențial pentru creierul uman este cunoașterea”. ”Noi, pe acest Pământ, suntem o minune, iar conștiința este elementul suprem pe care-l avem” a continuat acesta. Prof. dr. Ciurea mai subliniază că ”pe baza conștiinței mergem și iubim, este cheia minții”. Un alt mister al creierului, conform medicului, este ceasul biologic. 

”Mintea ai mijloace să o vindeci, dar sufletul este greu de vindecat”

”În timpul somnului normal, organismului se reface în totalitate. În timpul somnului paradoxal, apar visele, care vin din activitatea noastră. Visele pesimiste apar în momentele grele ale vieții.” spune prof. Ciurea, care atrage atenția că ”nu trebuie să ne încărcăm sufletul cu amintiri dureroase” pentru că ”mintea ai mijloace să o vindeci, dar sufletul este greu de vindecat”. ”Noi, în creierul nostru, stocăm ca niște sertărașe amintirile. E bine să facem eforturi de gândire și să discutăm cu cei din jur despre amintiri frumoase. Există și o serie de amintiri urâte. Toți avem amintiri urâte. Cum îmi intră în cap așa ceva - o amintire urâtă - imediat în capul meu îmi programez alta, o amintire care-mi face plăcere și mă relaxează. Fiecare avem o pasiune în ceva. Dați drumul la o muzică frumoasă, ascultați și relaxați-vă. Nu este bine să ne gândim la amintiri rele, care ne-au făcut să suferim. Am suferit, bun, am plătit cu sufletul. Se creează conexiuni în creier care nu duc la nimic bun, prin aceste amintiri urâte. Este adevărat că sufletul e mai greu de vindecat, dar există meditațiile.” a spus profesorul. 

”Nemulțumirile în viață sunt lovituri de ciocan asupra sufletului nostru”

”Mintea ai mijloace să o vindeci. Sufletul este foarte greu de vindecat și amprenta pe suflet este totală. Toți avem nemulțumiri în viață, pierderi, toate sunt lovituri de ciocan asupra sufletului nostru. Ce facem? Trebuie să avem puterea să nu ne lăsăm apăsați de cele rele, pentru că este ca și cum ne-am scufunda și unde ajungem? Trebuie să avem putere sufletească.” a atras atenția medicul Vlad Ciurea. 

Ceea ce nu mulți știu este că prof. dr. Vlad Ciurea a avut, în plan personal, evenimente foarte tragice. El a mărturisit că a reușit să treacă peste tot și toate prin muncă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel