Ministrul Sănătății: La toamnă, vom susține ca la interior copiii să rămână cu mască
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ioana Mihăila / Foto gov.ro
Ioana Mihăila / Foto gov.ro
Ministrul Sănătății, Ioana Mihăila, a declarat că, probabil, elevii vor purta mască de protecție în interiorul școlilor și anul școlar viitor.

Declarația a fost făcută joi, 10 iunie, la TVR. Decizia nu a fost încă luată, dar autoritățile cred că menținerea obligativității purtării măștii de protecție în interiorul școlilor este cea mai bună soluție.

Vom susține ca la interior copiii să rămână cu mască, cel puțin cei care nu sunt vaccinați. (...) Trebuie judecat și în funcție de incidență, se poate discuta și o măsură de relaxare în interior. Totuși, lecția din Marea Britanie ne învață că, atunci când a fost o relaxare, a crescut numărul cazurilor”, a declarat Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, joi, la TVR.

Ministrul Sănătății a mai spus că măsura privind masca ar putea fi prelungită deoarece numeroși copii nu vor fi vaccinați.

Ioana Mihăilă, despre tulpina indiană: Numărul de cazuri se menține redus

Ioana Mihăilă, întrebată, tot la TVR, dacă anunțul INSP referitor la tulpina indiană schimbă perspectiva pandemiei în România, a spus că nu se schimbă nimic față de cum eram în urmă cu o săptămână sau două săptămâni.

„Nu o schimbă față de cum era în urmă cu o săptămână sau două săptămâni. Tulpina indiană apăruse în urmă cu două luni la noi în țară. Este bine că numărul se menține redus și că, cel puțin din datele raportate de INSP, încă nu există transmitere comunitară, sau, cel puțin, transmitere comunitară semnificativă pentru tulpina indiană”, a spus Ioana Mihăilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel