Ministrul Luminiţa Odobescu participă la reuniunea CAE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Ministrul Luminiţa Odobescu, va participa, luni, la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE - Consiliul Afaceri Externe (CAE), care va avea loc la Bruxelles.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), agenda reuniunii va include agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, situaţia din Israel şi din Fâşia Gaza, respectiv regiunea Sahel, scrie Agerpres.

"În marja reuniunii CAE, vor avea loc un mic-dejun informal cu ministrul armean de externe, Ararat Mirzoyan, precum şi o reuniune informală cu reprezentanta opoziţiei belaruse, Svetlana Tihanovskaia. De asemenea, în continuarea reuniunii CAE va avea loc şi reuniunea ministerială a Parteneriatului Estic. Cu privire la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, miniştrii vor avea un schimb de opinii cu omologul ucrainean, Dmytro Kuleba, care va informa asupra evoluţiilor recente din teren. Totodată, miniştrii europeni de externe vor aborda sprijinul UE pe termen lung pentru Ucraina. Referitor la situaţia din Israel şi din Fâşia Gaza, oficialii europeni vor aborda ultimele evoluţii de securitate şi vor avea un schimb de opinii privind posibile măsuri ale UE în actualul context, vizând evitarea escaladării conflictului", arată sursa citată.

În ceea ce priveşte regiunea Sahel, schimbul de opinii va avea loc în continuarea discuţiei de la Consiliul European din luna octombrie şi se va urmări identificarea modalităţilor de adaptare a acţiunii şi instrumentelor UE la evoluţiile din regiune, inclusiv în ceea ce priveşte angajamentele pe linie de Politică Externă şi de Securitate Comună (PSAC), mai precizează MAE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel