Data actualizării:
Data publicării:

Ministrul Justiției, Stelian Ion, reacție la violența împotriva copiilor: „Este cutremurător. Există un fenomen”

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Ministrul Ion spune că este nevoie de un parteneriat între Ministere și instituții pentru a rezolva astfel de probleme
Ministrul Ion spune că este nevoie de un parteneriat între Ministere și instituții pentru a rezolva astfel de probleme
Ministrul USR-PLUS de la Justiție, Stelian Ion, a comentat cazurile de violență extremă împotriva copiilor apărute în mass-media în ultimele zile.

„Este cutremurător ce vedem uneori că se întâmplă în jurul nostru. Cei care au copii cred că pur și simplu sunt șocați, dar nu doar cei care au copii. Orice om văzând asemenea scene îngrozitoare este cutremurat.

Există, din păcate, un fenomen de violență și de abuzuri asupra celor rămași fără protecție. Mă refer în principal la copii, ei sunt supuși unor violențe fizice, uneori sunt și abuzuri sexuale. Există, în societatea românească, o preocupare foarte pregnantă asupra acestui subiect și, din acest motiv, trebuie să luăm anumite măsuri. Ele nu se iau doar într-un Minister sau doar într-o instituție”, a transmis Stelian Ion, într-o conferință de presă.

Trebuie lucrat și la legislație, și la punerea în practică a normelor

 

„Da, avem discuții pe această temă, pe constituirea unui grup de lucru care să vină cu propuneri concrete. Uneori, este vorba despre carențe legislative, alteori este vorba despre carențe instituționale, atunci când avem legi, dar sunt puse greșit în aplicare.

Când stai în fața unei porți și de partea cealaltă se aud strigăte și te întrebi dacă îți trebuie mandat sau nu să intri să salvezi pe cineva, deja avem o problemă de înțelegere și de aplicare a legii. Trebuie să lucrăm pe ambele planuri”, a mai spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel