Ministrul de Externe al Poloniei reconfirmă "sprijinul solid" al Varșoviei pentru aderarea României la Schengen
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
 Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Luminița Odobescu a avut o convorbire telefonică cu ministrul Afacerilor Externe al Poloniei.

Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu a avut o convorbire telefonică cu omologul din Polonia. Radosław Sikorski a reconfirmat "sprijinul solid" al Varșoviei pentru aderarea României la Schengen.

"Convorbirea telefonică a ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Polone, Radosław Sikorski

Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu a avut vineri, 15 decembrie 2023, o convorbire telefonică cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Polone, Radosław Sikorski.

Luminița Odobescu l-a felicitat pe Radosław Sikorski pentru numirea în funcție



Șeful diplomației române a adresat felicitări omologului polonez pentru numirea în funcție și l-a asigurat de întreaga deschidere pentru o conlucrare strânsă în vederea aprofundării cooperării în plan bilateral, la nivelul Uniunii Europene și al NATO.

Ministrul Luminița Odobescu a salutat relațiile bilaterale excelente, fundamentate pe Parteneriatul Strategic bilateral, dinamismul și substanța dialogului politic și a evidențiat prioritățile agendei bilaterale, cu accent pe intensificarea, pe mai departe, a cooperării economice și sectoriale substanțiale.

În context, ministrul român a evidențiat faptul că anul 2024 va marca aniversarea a 105 ani de la stabilirea relațiilor bilaterale și a 15 ani de Parteneriat Strategic, fiind totodată primul an în care va fi marcată, la 3 martie, Ziua solidarității româno-polone.

"Radosław Sikorski a reconfirmat sprijinul solid al Republicii Polone pentru aderarea României la Schengen"



Cei doi miniștri au evocat conlucrarea solidă în cadrul NATO, îndeosebi în ceea ce privește deciziile de reasigurare pe Flancul Estic, și au convenit continuarea unei coordonări apropiate inclusiv în perspectiva Summit-ului NATO care va avea loc la Washington în 2024.

Totodată, șefii diplomațiilor de la București și Varșovia au agreat continuarea colaborării în cadrul formatelor regionale.

Pornind de la viziunea similară a României și Republicii Polone referitoare la provocările de securitate, cei doi demnitari au reiterat importanța continuării sprijinului multidimensional pentru Ucraina, precum și pentru Republica Moldova.

Ministrul Radosław Sikorski a reconfirmat sprijinul solid al Republicii Polone pentru aderarea României la spațiul Schengen", transmite MAE într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel