Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, speră la schimbări la Eurovision, după scandalul juriilor descalificate: Să conteze doar publicul
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 16 mai, 19:18
WhatsApp
Guvernul României
Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, a anunţat că ar vrea o resetare a concursului Eurovision, după scandalul juriilor descalificate. 

"Două două lucuri vreau să spun: 1. că politizăm din ce în ce mai tare un fenomen care a început a fi unul cultural și de unire al țărilor din Europa; și 2. compromitem nu doar fenomenul în sine, ci și atenția și sprijinul pe care trebuie să le acordăm Ucrainei”, a spus ministrul Lucian Romașcanu despre scandalul de la Eurovision, conform Digi24.

"Ucraina trebuia să câștige. Probabil că pe merit. Nu avea nevoie de astfel de lucruri. Cei care au gândit - și sper că nu au fost românii -, EBU, să facă un astfel de transfer de voturi au făcut rău lor, competiției și Ucrainei”, a declarat Lucian Romașcanu.

CITEŞTE ŞI EUROVISION 2022. Juriul din România, DESCALIFICAT. TVR, prima reacţie: Regulile, schimbate în timpul jocului

Romaşcanu vrea resetarea Eurovision

 

G Ad:

"Mi-aș dori să se întâmple o resetare completă a Eurovision, pe alte baze, doar publicul să conteze, pentru că această împărțire politică a voturilor - pe care o vedem de ani de zile - nu are nicio legătură”, a spus ministrul culturii. „Nu văd cum poți să oprești chestia asta cu datul voturilor către alții decât dacă lași la alegerea publicului. Dacă pui un juriu, inevitabil: hai că sunt frații noștri”, a explicat Romașcanu. 

VEZI ŞI Unde va fi organizat EUROVISION 2023. Probleme după victoria Ucrainei de la Torino

"Sper că din ce se va analiza să rezulte că nu la noi a fost problema. În al doilea rând, să transmitem nevoia unei reforme la Eurovision. Cultura românească este și ea reprezentată. Dacă concursul e furat, arta e furată, nimeni nu va mai lua în serios ce se întâmplă acolo. Îmi doresc o reformă, pentru că atunci când lucrurile se întâmplă corect, toată lumea e fericită și mulțumită. San Remo pentru italieni merge de zeci de ani. Nu înțeleg de ce trebuie să facem dintr-un concurs de muzică un portstindard politic. Fiecare votează candidații și la sfârșit ne bucurăm că avem mai multă populație ca alții sau alții ca noi”, a adăugat Lucian Romașcanu. 

CITEŞTE ŞI Trăistariu aruncă bomba. Ce spune artistul despre voturile de la Eurovision 2022: „Mi se pare foarte straniu”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro