Ministrul Culturii, la Bruxelles. Președinție Consiliu UE, întrevederi bilaterale
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Valer Breaz
Valer Breaz
Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, se va afla la Bruxelles în perioada 21-24 ianuarie 2019, pentru o serie de reuniuni și întrevederi bilaterale în contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Astfel, marți, 22 ianuarie, la ora 11.00, oficialul român va prezenta în Parlamentul European prioritățile în domeniul culturii. În aceeași zi, la ora 13.00, va avea loc la sediul Parlamentului European (Clădirea Altiero Spinelli, etaj 3, 60 rue Wiertz, 60B-1047, Bruxelles), evenimentul de inaugurare a expoziției de artă românească contemporană – CONSTRUCȚIE/COMUNICARE.

Tema expoziției, subscrisă motto-ului expozițiilor din cadrul Președinției României - "Arhitectura este sculptură locuită" (C. Brâncuși) - pleacă de la ideea că atât construcția, cât și comunicarea sunt două valori umane corelate.

Vor fi prezentate lucrări ale artiștilor Florica Prevenda, Marilena Preda Sânc, Constantin Rusu, Darie Dup, Iosif Kiraly, Mircea Stănescu, Petru Lucaci, alături de lucrări din colecția permanentă de artă a Parlamentului European aparținând unor artiști români precum Georgeta Brătescu, Ioana Bătrânu, Suzana Dan, Daniela Făiniș, Teodor Moraru, Valeriu Mladin.

Expoziția va fi inaugurată în prezența Ministrului Culturii și Identității Naționale, Daniel Breaz, și a europarlamentarului Catherine Bearder, președintele Comitetului Artistic și chestorul responsabil pentru colecția de artă.

De asemenea, miercuri, 23 ianuarie, la ora 17.00, Ministrul Culturii și Identității Naționale va avea o întrevedere cu Tibor Navracsics, comisarul european responsabil pentru educație, cultură, tineret și sport.

Preluarea, de către România, a Președinției Consiliului Uniunii Europene va fi marcată la Bruxelles în data de 24 ianuarie, printr-un concert de muzică clasică al Orchestrei Române de Tineret, găzduit de BOZAR, instituție culturală de prestigiu din Bruxelles, unde oficialul român va susține un discurs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel