Ministrul Boloș, la DC News: Când vin banii europeni promiși României
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Ministrul Boloș a răspuns la întrebarea analistului politic Bogdan Chirieac privind banii europeni promiși României. 

Ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș, a răspuns la întrebarea lui Bogdan Chirieac privind banii din fondurile europene.

„În privința domnului Boloș, am o uriașă admirație pentru ceea ce a reușit, într-un timp foarte scurt. A reușit să deblocheze, să scurteze lanțurile birocratice. Știți că mereu avem o mare problemă cu lanțurile birocratice în Ministerul Fondurilor Europene, o mișcare acolo a făcut Eugen Teodorovici, dar uite că domnul Boloș reușește de asemenea. Și a mai fost domnul Nica... Am o întrebare simplă sau aparent simplă pentru domnul ministru”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac la dezbaterea marca DC Media Group.

Chirieac, întrebare pentru ministrul Boloș 

„Domnule ministru, când vin banii europeni promiși nouă? Când vin în mod real și ce trebuie să facă administrația din România pentru a-i primi? Cu banii aceea e singura noastră șansă să scăpăm de falimentul de țară. N-am nicio îndoială!”, a continuat Bogdan Chirieac. 

Boloș, răspuns

Ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș, a declarat, după întrebarea lui Bogdan Chirieac, că „banii, oarecum, vin eșalonat, în funcție de cum noi lansăm apelurile de proiecte”.

„Dar vă dau câteva exemple în care deja am utilizat banii europeni: pentru șomajul tehnic, am realizat inclusiv decontarea acestor bani. În legătură cu Comisia Europeană, declarațiile de cheltuieli care au plecat, discutăm de 300 de milioane de euro. Pe 15 mai, am lansat apelul pentru echipamentele medicale necesare unităților sanitare. Acolo, inițial, bugetul a fost de 350 de milioane de euro, iar astăzi avem 166 de cereri de finanțare depuse cu o valoare de 900 de milioane de euro. Este o solicitare record de fonduri pentru echipamentele medicale. Am început contractarea.

În momentul de față, avem contracte încheiate în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro și am pregătit proiectul de Ordonanță de Urgență pentru a putea suplimenta fondurile necesare pentru echipamentele medicale. Acești bani, cumva, încep să intre în economia națională. Mai avem miliardul de euro pentru IMM-uri (...) Sper ca vineri, pe 25 septembrie, să putem încheia contractul de finanțare pentru miliardul de euro, astfel încât Ministerul Economiei să poată să intre în calitate oficială de administrator de grant”, a mai spus ministrul Boloș la dezbaterea online “Upgrade România – Planul de repornire a economiei la 6 luni de criză pandemică”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel