Ministrul Apărării de la Kiev: Nu există motive pentru declararea stării de război în Ucraina
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Oleksii Reznikov, ministrul Apărării din Ucraina, spune că nu există motive pentru declararea stării de război pe cuprinsul țării.

Ministrul Apărării din Ucraina, Oleksii Reznikov, în cadrul unei emisiuni televizate la ICTV, a vorbit despre declararea stării de război:

„Sunt convins că pentru introducerea stării unui regim de drept deosebit nu există motive. Nici într-un caz nu trebuie făcută aceasta numai pentru a reglementa şi a pune în cadrul normelor atmosfera din medii şi spaţiul informativ. Noi trăim într-o ţară democratică, de aceea ne învăţăm să trecem şi aceste încercări. Sunt absolut convins, că vom depăşi şi această criză, care, în primul rând, poartă un caracter informaţional, şi vom ieşi din toate acestea mai puternici. Starea de război se introduce atunci, când se declanşează agresiunea, invazia. Sper că invazia nu va avea loc”, a accentuat Oleksii Reznikov.

După cum precizează Ukrinform, experţii din Occident examinează câteva variante ale agresiunii ruse împotriva Ucrainei. Din documentele difuzate ale Serviciului de informaţii american se spune că Federaţia Rusă poate organiza invazia cu participarea a sute de grupuri tactice. Trupele ruse pot ataca şi din Belarus. La frontierele Ucrainei sunt concentrate trupe ruse cu un efectiv de 140 mii militari, scrie Libertatea Cuvântului.

Șefa diplomaţiei germane: Anunţul retragerii unor trupe ruseşti trebuie urmat de fapte

Șefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, a atras atenția că anunţul retragerii unor trupe ruseşti de la frontiera cu Ucraina trebuie "urmat de fapte".

'Până în prezent, nu există decât anunţuri, iar acestea trebuie acum urmate de fapte, deoarece avem nevoie de încredere, avem nevoie de securitate pentru toţi cetăţenii aici, la noi, în Europa', a declarat ministrul german de Externe la Madrid, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul său spaniol, José Manuel Albares, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Rusia a dispus marţi retragerea în garnizoane a unor unităţi desfăşurate în apropiere de frontiera ucraineană, un prim semn de detensionare, prezenţa lor stârnind de mai multe săptămâni temeri legate de o invazie, pe fondul tensiunilor dintre Rusia şi Occident.

Anunţul a survenit chiar înainte de întâlnirea cancelarului german Olaf Scholz cu preşedintele rus Vladimir Putin despre această criză, alimentată de mai multe săptămâni de concentrarea a peste 100.000 de militari în vecinătatea Ucrainei, ţară pro-occidentală pe care Kremlinul vrea să o facă să revină în sfera sa de influenţă. 'Nu ne facem nicio iluzie în legătură cu capacitatea Rusiei de a-şi pune planurile în execuţie (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel