Ministerul Sănătăţii: Peste 600 de cazuri noi de infectare cu Covid
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Fotografie de la Miguel Á. Padriñán/ Pexels
Fotografie de la Miguel Á. Padriñán/ Pexels
Ministerul Sănătăţii a anunţat miercuri că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 619 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, cu 263 mai puţine faţă de ziua anterioară. 

Potrivit informării transmise de minister, 148 dintre cazurile înregistrate în ultimele 24 de ore sunt la pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima trecere prin boală. Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 sunt în Bucureşti - 191 şi în judeţele Cluj - 51 şi Timiş - 44.

Cea mai mare incidenţă este în Bucureşti - 1,02 şi în judeţele Cluj - 0,83 şi Timiş - 0,75. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 2.855 teste RT-PCR (1.762 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 1.093 la cerere) şi 11.969 teste rapide antigenice.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 13.552.433 teste RT-PCR şi 11.787.664 teste rapide antigenice. În total, pe teritoriul României au fost înregistrate, până în prezent, 3.281.666 de cazuri de infectare cu noul coronavirus de la începutul pandemiei. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 55 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 

Citește și - Rezistența la medicamente a contribuit la moartea a aproape 5 milioane de oameni în 2019

Peste 1,2 milioane de oameni au murit în 2019 din cauza infecțiilor cauzate de bacterii rezistente la antibiotice multiple. În această speță s-au înregistrat mai multe deceste decât din cauza HIV/SIDA sau a malariei.

Oficialii din domeniul sănătății la nivel mondial au avertizat în mod repetat cu privire la creșterea numărului de bacterii rezistente la medicamente și a altor microbi din cauza utilizării greșite și a utilizării excesive a antibioticelor, ceea ce încurajează microorganismele să evolueze în „superbacterii”.

Raportul Global Research on Antimicrobial Resistance, publicat în The Lancet, a arătat că rezistența la antimicrobiene (AMR) a fost direct responsabilă pentru aproximativ 1,27 milioane de decese și asociată cu aproximativ 4,95 milioane de decese. Studiul a analizat date din 204 de țări și teritorii.

„Aceste noi date dezvăluie adevărata amploare a rezistenței antimicrobiene la nivel mondial... Estimările anterioare au prezis 10 milioane de decese anuale din cauza AMR până în 2050, dar acum știm cu certitudine că suntem deja mult mai aproape de această cifră decât am crezut”, a spus Chris. Murray, coautor al studiului și profesor la Universitatea din Washington.

Anul trecut, Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că niciunul dintre cele 43 de antibiotice aflate în dezvoltare sau medicamente recent aprobate nu au fost suficiente pentru a combate rezistența la antimicrobiene.

Cornelius Clancy, profesor de medicină la Universitatea din Pittsburgh, a spus că una dintre modalitățile de a aborda AMR este să se uite la un nou model de tratament.

Majoritatea deceselor din 2019 au fost cauzate de rezistența la medicamente în infecțiile respiratorii inferioare, cum ar fi pneumonia, urmate de infecții ale fluxului sanguin și infecții intra-abdominale.

Impactul AMR este acum cel mai sever în Africa Sub-sahariană și Asia de Sud, în timp ce aproximativ unul din cinci decese are loc la copiii cu vârsta sub cinci ani.

A existat o disponibilitate limitată a datelor pentru unele regiuni, în special multe țări cu venituri mici și medii, ceea ce ar putea limita acuratețea estimărilor studiului.

Clancy a spus că accentul s-a pus pe COVID-19 în ultimii doi ani, dar AMR este un „tip de provocare pe termen lung”. Vezi articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel