Ministerul Sănătății, ORDIN publicat în Monitorul Oficial. Criterii noi pentru carantină
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ministerul Sănătății (MS) a modificat ordinul ce cuprinde criteriile pentru instituirea carantinei zonale.

Ordinul MS a fost publicat marți în Monitorul Oficial. Acesta introduce un punctaj pe baza unei grile. Prin urmare, cu cât o localitate are mai multe puncte, cu atât situația epidemiologică e considerată mai gravă și poate fi impusă carantină.

”Art. I. — Ordinul ministrului sănătăţii nr. 1.309/2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 642 din 22 iulie 2020, se modifică şi se completează după cum urmează:

1. La articolul 3, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins: „(2) Criteriile utilizate în evaluarea riscului epidemiologic de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în vederea instituirii carantinei zonale sunt prevăzute în anexa nr. 3 la prezentul ordin.”

2. Articolul 9 se modifică şi va avea următorul cuprins: „Art. 9. — Anexele nr. 1—3 fac parte integrantă din prezentul ordin.”

3. După anexa nr. 2 se introduce o nouă anexă, anexa nr. 3, având cuprinsul prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin. Art. II. — Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”, este ordinul publicat în Monitorul Oficial.

Conform anexelor care fac parte din Ordin, pentru municipiile cu peste 100.000 de locuitori se iau în calcul șapte criterii:

2. -imagine fara descriere- (criterii_carantina_monitor_20026100.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel