Data actualizării:
Data publicării:

Ministerul Sănătăţii din Italia, avertisment. Tulpina britanică, dominantă în Europa

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Tulpina Britanică, dominantă în Europa. Sursa: Pixabay
Tulpina Britanică, dominantă în Europa. Sursa: Pixabay
Mutaţia britanică a coronavirusului ar putea deveni dominantă în toată Europa în lunile următoare, avertizează Ministerul italian al Sănătăţii. 

Un procent de 17,8% din noile cazuri de COVID-19 în Italia sunt infectări cu noua variantă a SARS-CoV-2, apărută în Marea Britanie, procent apropiat de cel întâlnit în restul Europei.

Instituția guvernului italian aminteşte că prevalenţa variantei britanice a coronavirusului este în Franţa de 20-25% şi de circa 20% în Germania, avertizând totodată că în Europa există o circulaţie intensă a variantei britanice, care probabil va ajunge să devină cea mai frecventă în lunile următoare.

Cercetarea va fi repetată în zilele următoare pentru a verifica viteza de răspândire a variantei coronavirusului descoperită în Marea Britanie la sfârşitul anului trecut.

Ministerul italian al Sănătăţii mai menţionează că virusul se află într-o mutaţie constantă şi au fost izolate sute de variante, dar majoritatea nu schimbă caracteristicile virusului şi susţine că vaccinurile anti-COVID-19 deja create continuă să fie eficiente inclusiv împotriva virusului care a suferit mutaţii, scrie digi24.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel