Ministerul Sănătăţii amână introducerea taxei pe fast food. Cseke Attila: Este un proiect pe care nu îl consider oportun în acest moment
Ministrul Sănătăţii Cseke Attila a declarat duminică, la emisiunea „După 20 de ani“ de la ProTV, că introducerea taxei pe fast food a fost amânată întrucât este un proiect pe care nu îl consideră oportun în acest moment şi pentru care România nu este pregătită.
„Nu este un proiect pe care să îl consider oportun în acest moment. Nu suntem pregătiţi pentru o asemenea taxă. A fost o dezbatare publică foarte bună pe acest subiect“ a spus ministrul Cseke Attila la emisiunea „După 20 de ani“.
Ministerul Sănătăţii intenţiona să introducă taxa pe fast food pentru susţinerea programelor naţionale de sănătate. Cseke Attila declara, în februarie 2010, că reacţiile externe în cazul introducerii taxei pe fast food au fost bune şi preciza că specialiştii lucrează la actul normativ.
Duminică, Cseke Attila a precizat că Ministerul Sănătăţii nu a avut un proiect în acest sens, ideea privind taxa pe fast food apărând într-o conferinţă de presă, ca soluţie la creşterea sumelor la bugetul de stat. „Nu a fost o propunere, nu am prezentat-o ca proiect, ci numai o idee într-o conferinţă de presă. Am vorbit despre experienţa altor state, dar la noi este foarte greu de implementat“, a mai spus ministrul Sănătăţii.
Secretarul de stat Adrian Streinu Cercel spunea atunci că lista produselor alimentare nerecomandate ce ar putea fi taxate ar putea include produsele cu o cantitate foarte mare de grăsimi, dulciurile hiperconcentrate şi băuturile carbogazoase, fiind exceptate lactatele, carnea, pizza, shaorma şi apa minerală.
Citeşte şi:
Curtea Europeană: TVA mai mic pentru mâncarea de tip fast-food, dacă e mâncată pe loc
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News