Mina Rudolf din Salina Turda, decor pentru filmul american Nameless
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
La o adâncime de peste 120 de metri, în Mina Rudolf din Salina Turda se filmează o serie de secvențe din thriller-ul psihologic american "Nameless/Fără nume", ceea ce pentru directorul salinei reprezintă "un vis împlinit".

Primul film de lung metraj care folosește ca decor Salina Turda este o producție regizată de Bryan Thurman și Luis Esteban, "Nameless/Fără nume", iar filmările durează până la sfârșitul săptămânii, transmite Agerpres. 

Scenele din Salina Turda sunt turnate la o adâncime de peste 120 de metri, în Mina Rudolf. Una dintre ele reprezintă un carnaval, pentru care vor fi folosiți 130 de figuranți, în roluri de acrobați și cântăreți.

Alegerea Salinei Turda, ca locație pentru o serie de secvențe din film, s-a făcut având în vedere decorul extrem de interesant, a precizat producătorul american Blaine Courriera.

Vasile Tot, directorul Salinei Turda, a spus că remarcarea locului de către un producător de film este pentru el "un vis împlinit", iar în acest fel minele subterane pot fi promovate.

Salina Turda va fi folosită în film și pentru scene în care actorul Conan Stevens, cunoscut din filme precum 'Urzeala tronurilor', 'Spartacus' sau 'Hobbit', va interpreta un războinic dac.

"Salina Turda nu este cunoscută, este o locație foarte interesantă și neobișnuită, este un mare câștig pentru film", a spus producătorul delegat Bogdan Moncea, miercuri, într-o conferință de presă.

Moncea a precizat că regizorul Brayan Thurman a scris secvența special pentru Salina Turda, după ce a vizitat-o în urmă cu un an de zile.

Turnarea scenelor din România au început la Sighișoara și se vor termina pe platourile din București ale Castel Film. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel