UPDATE: Răspunsul Franței / Militarii francezi din Ucraina, țintă pentru Rusia. Șeful serviciului rus de informații externe amenință
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Militari francezi care luptă de partea Ucrainei ar fi o țintă prioritară pentru Rusia.

UPDATE:

Ministerul francez al Apărării a calificat marți drept dezinformatoare și iresponsabile remarcile făcute de șeful serviciului de informații externe al Rusiei, după ce acesta a sugerat că Parisul se pregătește să trimită 2.000 de soldați în Ucraina.

"Manevra orchestrată de Serghei Narîșkin, directorul Serviciului rus de informații externe, ilustrează încă o dată utilizarea sistematică a dezinformării de către Rusia", a declarat Ministerul Apărării într-un comunicat. "Considerăm că acest tip de provocare este iresponsabil".

Narîșkin a fost citat de agenția de știri TASS spunând că Franța se pregătește să trimită aproximativ 2.000 de soldați în Ucraina și că trupele franceze ar fi o țintă legitimă pentru forțele rusești dacă acestea "vor veni vreodată pe teritoriul lumii rusești cu o sabie".

Vezi și: Ofițer militar din Germania, acuzat că este spionul Rusiei

Franța, avertisment

Emmanuel Macron a lansat, acum câteva zile, un avertisment, spunând că, în cazul în care Rusia ar câștiga conflictul din Ucraina, credibilitatea Europei ar fi redusă la zero, informează AFP, citată de Agerpres. Președintele francez a accentuat că securitatea cetățenilor francezi necesită înfrângerea Rusiei în Ucraina și i-a criticat pe cei care pun limite sprijinului pentru Ucraina.

În iunie 2022, Emmanuel Macron declara că este vital ca Rusia să nu fie umilită, pentru a facilita o soluție diplomatică atunci când luptele încetează în Ucraina. El a pledat pentru un rol al Franței ca mediator și a subliniat importanța menținerii unui dialog deschis pentru găsirea unor soluții pașnice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel