Mike Pompeo, declarații care ZGUDUIE comerțul mondial
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Secretarul de Stat al Statelor Unite, Mike Pompeo, a transmis Congresului că Hong Kong-ul nu va mai fi tratat special de către legea americană.

Secretarul de Stat al Statelor Unite, Mike Pompeo, a transmis Congresului că Hong Kong-ul nu va mai fi tratat special de către legea americană, conform BBC. Declarația lui Pompeo ar putea avea implicații complexe pentru comerțul SUA-Hong Kong.

„Nicio persoană rezonabilă nu poate spune astăzi că Hong Kong are parte de un grad înalt de autonomie față de China, ținând cont de informațiile din zonă”, a spus el, într-un comunicat. Declarațiile au venit la câteva orie înainte ca Beijingul să impună o nouă lege controversată teritoriului autonom.

Libertatea și autonomia Hong Kong-ului, subminate

Legea de securitate a fost „doar ultima dintr-o serie de acțiuni care subminează fundamental autonomia și libertățile Hong Kong-ului”, a continuat Pompeo. „Este acum clar că China modelează Hong Kong după propriul exemplu”. Poliția din orașul autonom a arestat sute de protestatari, după acțiunile din ultimele zile.

Până acum, Statele Unite au tratat special Hong Kong-ul, oraș considerat de mulți un hub financiar și comercial global. Acest lucru datează de teritoriul era o colonie britanică, oferindu-i astfel tratament special.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel