Mike Johnson: Camera Reprezentanților SUA va vota ajutorul pentru Ucraina până pe 20 aprilie
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Mike Johnson, președintele Camerei Reprezentanților din SUA, a declarat că va prezenta proiectul de lege privind ajutorul pentru Ucraina pe 17 aprilie și a promis să organizeze o votare finală asupra acestui proiect până la sfârșitul zilei de 20 aprilie.

Un al patrulea proiect de lege care adună măsuri pentru a forța vânzarea TikTok, a vinde activele rusești confiscate și a sancționa și a se confrunta cu Rusia, China și Iranul va fi, de asemenea, publicat "mai târziu în cursul zilei", a raportat Axios, citându-l pe Johnson.

În urma indignării unor republicani care au cerut măsuri pentru securizarea frontierei SUA cu Mexicul, Johnson a declarat că va avea loc și o votare cu privire la un proiect de lege referitor la frontiera SUA.

Johnson a explicat că cele patru proiecte de lege privind asistența pentru aliații SUA și măsurile de contracarare a Rusiei, Chinei și Iranului vor fi combinate procedural, iar publicarea lor miercuri va permite discutarea oricăror amendamente, notează și Pravda.

Johnson a mai spus că se așteaptă ca votul final asupra acestor proiecte de lege să aibă loc în seara zilei de sâmbătă, 20 aprilie.

Pe 15 aprilie, Mike Johnson a prezentat patru proiecte de lege separate privind ajutorul pentru Ucraina, Israel, Taiwan și alte priorități de securitate națională ale SUA.

Chuck Schumer, liderul majorității democrate din Senatul SUA, a declarat că va lua în considerare propunerea prezentată de liderul Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, referitoare la împărțirea ajutorului pentru Ucraina și alte aliați SUA în proiecte de lege separate.

Johnson și-a dezvăluit propunerea în cadrul unei întâlniri a conferinței republicane a Camerei Reprezentanților, desfășurată în spatele ușilor închise, luni, după luni de amânare a oricărei acțiuni privind acest subiect sensibil din punct de vedere politic.

Doi parlamentari republicani care au participat la întâlnire au spus că planul este să se mute cele patru proiecte de lege sub o regulă procedurală care ar permite amendamentele.

Al patrulea proiect de lege, legat de securitatea națională, după cum a spus un parlamentar republican, ar include o interdicție a TikTok, o prevedere care ar permite SUA să folosească activele rusești confiscate pentru a ajuta Ucraina, un act de împrumut pentru ajutor militar și împrumuturi convertibile pentru ajutor umanitar.

Cu toate acestea, planul actual nu include nicio prevedere referitoare la frontieră. Reprezentantul republican Kevin Hearn a remarcat că acest lucru ar putea stârni opoziția conservatorilor intransigenți care susțin că orice ajutor pentru Ucraina ar trebui să fie cuplat cu o legislație pentru a aborda frontiera sudică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel