Data publicării:

Mii de israelieni au protestat împotriva politicilor lui Netanyahu

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Captură video Twitter @Jackson Hinkle
FOTO: Captură video Twitter @Jackson Hinkle
Mii de israelieni au protestat, sâmbătă, împotriva politicilor guvernului condus de Benjamin Netanyahu. Care sunt solicitările protestatarilor.

Proteste de amploare în mai multe orașe din Israel, unde mii de persoane au manifestat, sâmbătă, împotriva politicilor guvernului religios de dreapta al prim-ministrului Benjamin Netanyahu, informează dpa, scrie Agerpres.

La mitingul mare organizat în metropola de coastă Tel Aviv, o stradă din centru a fost blocată de demonstranți, a informat site-ul de știri ynet.



Mulți dintre participanții la proteste au cerut organizarea de noi alegeri. Alții s-au exprimat în favoarea unei încetări a focului în războiul din Gaza și a unui acord rapid cu organizația militantă palestiniană Hamas pentru eliberarea în continuare a ostaticilor. Proteste au avut loc și în apropierea vilei premierului Netanyahu din Cezareea.

Poliția a anunțat că demonstrația din Tel Aviv nu a fost autorizată.

Războiul din Orientul Mijlociu a fost declanșat de atacul grupării de Hamas din data de 7 octombrie, în sudul Israelului, care a dus la moartea a peste 1.160 de persoane, majoritatea civili uciși în acea zi, potrivit unul bilanț realizat de AFP în baza unor date oficiale israeliene.

Drept represalii, Israelul a lansat o ofensivă în Fâșia Gaza, care s-a soldat până acum cu 28.775 de morți, în marea lor majoritate civili, potrivit celui mai recent bilanț al Ministerului Sănătății din Gaza.

Citește și: Zeci de suspecți de terorism, implicați în atacul din 7 octombrie, arestați de IDF într-un spital din Gaza

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel