Mihail Hodorkovski a fost declarat vinovat în cel de de-al doilea proces al său
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 27 dec 2010, 12:02
WhatsApp
Mihail Hodorkovski
Mihail Hodorkovski

Fostul magnat rus al petrolului Mihail Hodorkovski şi principalul său asociat, Platon Lebedev, au fost declaraţi "vinovaţi", luni, de un tribunal din Moscova în cel de-al doilea proces pentru furtul a milioane de tone de petrol, au anunţat agenţiile ruse, citate de AFP.

Justiţia a început luni pronunţarea hotărârii în procesul lui Hodorkovski şi Lebedev împotriva cărora Parchetul a cerut 14 ani de închisoare. Această procedură va dura mai multe zile.

Între 200 şi 300 de persoane, dintre care numeroşi jurnalişti se aflau luni dimineaţa în faţa tribunalului moscovit Hamovniki. Numai un grup restrâns a reuşit să intre însă în tribunal, informează Mediafax

"Libertate prizonierilor politici!", "Rusia fără Putin!". scandau simpatizanţii, referindu-se la premierul rus, Vladimir Putin.

Afacerea Iukos este considerată ca fiind orchestrată de puterea rusă pentru a-l zdrobi pe omul de afaceri prea independent, care finanţa opoziţia şi nu ezita să-l contrazică pe preşedintele din perioada respectivă, Vladimir Putin.

Fostul director al Iukos şi principalul său asociat sunt judecaţi din martie 2009 pentru furtul a 218 milioane de tone de petrol.

Cei doi bărbaţi, încarceraţi din 2003, execută deja o pedeapsă de opt ani de închisoare pentru evaziune fiscală la scară largă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?