Mihail Bolde, ani grei de închisoare pentru fostul deputat PDL
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Mihail Boldea  Foto: Facebook
Mihail Boldea Foto: Facebook
Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au pronunțat, marți, decizia definitivă de condamnare a lui Mihail Bolde la șapte ani de închisoare în dosarul în care  fostul  deputat PDL a fost judecat pentru constituirea unui grup infractional organizat de înșelăciune, favorizarea infractorului și spălare de bani.

Magistrații au decis  ca fostul deputat PDL în legislatura 2008 - 2012, în prezent avocat, să fie condamnat la  cinci ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat, șase ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, în forma continuată, un an de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de favorizare a infractorului și trei ani de închisoare pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de spălare de bani.

În urma contopirii acestor pedepse,  magistrații au stabilit că Mihail Boldea să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv cea de șase ani de închisoare, la care se adaugă un spor de  un an închisoare, astfel că fostul deputat să execute o pedeapsă de șapte ani de închisoare.

Dosarul în care a fost implicat fostul deputat PDL de Galaţi a început în 2012, cu o serie de percheziţii ale procurorilor la mai multe adrese unde au fost descoperite sume importante de bani şi acte ale unor imobile, despre care se credea că au fost obţinute fraudulos de membrii unei grupări infracţionale.

Mai exact, spun procurorii, chiar Mihail Boldea a fost cel care a pus pe picioare reţeaua de ţepari, specializaţi pe înşelaciuni imobiliare. Cu ajutorul unor funcţionari şi avocaţi, membrii grupării descopereau terenuri şi imobile aflate în proprietatea statului sau a unor persoane fizice şi, prin tertipuri juridice, reuşeau să şi le treacă în proprietate.

Terenurile în cauză erau subiectul unor procese penale iar membrii reţelei falsificau hotărâri judecătoreşti, dădeau impresia că ei sunt proprietarii şi apoi vindeau terenurile sau imobilele unor terţe persoane de bună credinţă, spun procurorii DIICOT. Practic, vindeau ce nu era al lor.

După opt ani de la demararea anchetei, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au pronunțat, marți, decizia definitivă în cazul fostul deputat Mihail Boldea, anunţă jurnaliştii de la viata-libera.ro.

Judecătorii de la Curtea Supremă au respins, "ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Iaşi şi de inculpații Boldea Mihail, Boza Bogdan Alexandru, Petrea Elena, Tănase Petrică, Pohrib Eduard, Caranfil Costică, Vrânceanu Arthemis Cecilia şi Vrânceanu Tudorel, precum şi de părţile civile Toniţă Valentin Gelu şi Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Galaţi", se arată pe portaul Curții Supreme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel