Mihai Tudose, mesaje care se bat cap în cap despre moțiune. Cum să nu apară acuzații de blat?
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Foto Agerpres
Foto Agerpres
PSD a transmis semnale contradictorii în ceea ce privește moțiunea de cenzură și, respectiv, raportatea la disputa PNL-USR. Acest lucru a confuzat electoratul partidului, permițând apariția unor zvonuri și lansarea unor acuzații de blat cu PNL sau de negocieri secrete cu președintele Iohannis.

Un exemplu de comunicare cu dublu discurs pe această temă importantă a fost dat chiar de vicepreședintele PSD, fost vicepreședinte ProRomânia, Mihai Tudose.

După ce, marți, Mihai Tudose, europarlamentar PSD, a zis că parlamentarii partidului său nu vor susține moțiunea de cenzură depusă de USR-PLUS-AUR, ba chiar a dat argumente din istoria recentă pentru a explica strategia, miercuri s-a sucit: parlamentarii PSD votează moțiunea adversarilor politici.

”Îmi aduc aminte de anul 2017 când PSD și-a dat jos Guvernul, iar USR nu a votat acea moțiune. Pe logica lor înseamnă că erau pe mână cu Dragnea. Acum, PSD nu se alătură demersului lor (n.r. - să voteze PSD moțiunea de cenzură depusă de USR-PLUS și AUR), ca USR să vină înapoi și să nenorocească țara. Noi nu vrem să rezolvăm cearta dintre USR și Cîțu”, spunea Mihai Tudose, marți seară, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Două zile mai târziu, Mihai Tudose s-a sucit

”PSD a spus și ne menținem părerea: cum ajunge moțiunea lor în Parlament (n.r. - a celor de la AUR și USR-PLUS) o votăm. Nu putem să depunem și noi o moțiune, astfel încât să fie două. Este fără doar și poate că le vom vota moțiunea. Toți parlamentarii PSD vor fi prezenți și vor vota moțiunea”, a zis Mihai Tudose, miercuri seară, la România TV, în emisiunea Lilianei Ruse.

Plenul Parlamentului, convocat de preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, se reunește joi

Plenul Parlamentului, convocat de preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Anca Dragu şi Ludovic Orban, în care ar putea fi prezentată moţiunea de cenzură iniţiată de USR PLUS şi AUR, se întruneşte joi, de la ora 16,00.

De la ora 10,00 se vor reuni Birourile permanente pentru a stabili proiectului ordinii de zi şi a programului de lucru al şedinţei de plen reunit.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat miercuri că a luat decizia, împreună cu preşedintele Senatului, de a convoca plenul Camerelor reunite, menţionând că este o obligaţie constituţională.

În acelaşi timp, premierul a sesizat Curtea Constituţională cu privire la existenţa unui conflict între Parlament şi Guvern pe tema moţiunii de cenzură.

Moţiunea de cenzură intitulată "Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi! Florin Cîţu trebuie să plece!" a fost înregistrată în 3 septembrie la cabinetele preşedinţilor celor două Camere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel