Mihai Chirică, șase case. I se cere justificarea unei noi achiziţii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Mihai Chirica
Mihai Chirica
Deputatul Marius Bodea, preşedintele Organizaţiei Municipale Iaşi a PNL, îi cere primarului Mihai Chirica să comenteze public informaţiile conform cărora şi-ar fi achiziţionat încă o vilă, în replică, edilul susţinând că este o informaţie falsă şi că este supus unui 'linşaj mediatic'.

'Dl. Mihai Chirica este dator ieşenilor să ofere imediat explicaţii după ce presa de investigaţii din Iaşi a relatat că acesta şi-a mai achiziţionat o altă casă într-un cartier de lux al Iaşiului. Asta la nici 2 luni de la scandalul naţional când s-a aflat că a mai achiziţionat o altă proprietate de 250.000 de euro pe numele copilului de 11 luni, pe lângă alte 3 proprietăţi evaluate fiecare la peste 250.000 euro, dobândite ori prin donaţii suspecte, ori aparţinând rudelor care habar nu aveau de ele. Nu poţi să vânturi un sfert de milion de euro la fiecare 3 luni, fiind totuşi funcţionar public, iar opinia publică să accepte că totul este normal şi nu s-a întâmplat nimic ieşit din comun. Nu, aşa ceva nu este normal nicăieri în lume! Înţelegem toţi că sărăcia nu este o virtute, dar să acumulezi alături de familia ta proprietăţi ce depăşesc astăzi cu mult valoarea de 1 milion de euro, în condiţiile în care ai fost toată viaţa funcţionar public, este de neacceptat. Aceasta nu este sigur o virtute, este opulenţă şi tupeu', susţine Bodea într-un comunicat de presă. Fostul contracandidat al lui Mihai Chirica la Primăria Iaşi afirmă că edilul-şef s-a îmbogăţit 'în umbră', folosindu-se de funcţia sa.

Replica lui Chirica

De cealaltă parte, primarul Iaşiului, Mihai Chirica, declară că informaţia privitoare la cea de-a cincea vilă 'este complet falsă, ca şi cu a patra, a treia, a doua'. 'În cursul zilei de azi, presa de şantaj m-a mai îmbogăţit cu o vilă: a cincea! Deşi am declarat că refuz să mai intru în dispute cu 'ziariştii' care au transformat minciuna într-o armă de intimidare (...), mă văd silit să fac unele precizări, din respect pentru ieşeni. (...) Ca şi data trecută se încearcă aşezarea mea într-o lumină proastă, legându-mi-se în mod mincinos cariera politică de acumularea unei presupuse averi colosale formate în special din case!

Repet ce am mai spus: de peste 12 ani, toate bunurile mele sunt trecute în declaraţiile de avere aflate la îndemâna oricui doreşte să le studieze! De altfel, ar fi o mare naivitate să creadă cineva că o persoană publică aşa cum sunt eu ar putea ascunde astfel de proprietăţi! În plus, cum s-ar putea gândi cineva că după ce aş fi cumpărat o jumătate de casă, m-aş fi putut gândi să cumpăr încă o jumătate, dar nu cea lipită, ci peste gard?!', spune Chirica într-un comunicat de presă.

Primarul precizează că locuieşte într-o jumătate de casă duplex care aparţine unei persoane juridice, de la care se cumpără în rate anuale imobilul, urmând ca trecerea în proprietate să se facă după plata ultimei rate.

'Imobilul are plăţile la zi, iar toate lucrările de reparaţii sunt plătite separat pe bază de contract şi situaţii de lucrări. Între casa în care am locuit până de curând şi acest din urmă imobil nu este nicio relaţie de proprietate. Ambele aparţin aceluiaşi proprietar, o persoană juridică, iar în imobilul anterior s-a locuit până la finalizarea reparaţiilor din actualul imobil, plătindu-se rate şi pe perioada lucrărilor, cheltuieli de întreţinere şi lucrările executate! Conform contractului cu persoana juridică respectivă, contract care este o promisiune de vânzare în viitor cu plata în rate anuale, în perioada cât s-au executat lucrări de reparaţii la imobilul în care ne-am mutat recent, persoana juridică a trebuit să asigure un spaţiu de locuit similar. În toată această perioadă au fost plătite rate pentru imobilul aflat în reparaţii. Mai mult, aceste reparaţii au făcut obiectul unui contract suplimentar faţă de valoarea imobilului care este plătit în rate şi s-au achitat costurile de întreţinere pentru imobilul în care s-a locuit', explică edilul.

El menţionează că nu există nicio relaţie contractuală cu actualul proprietar, vânzarea în rate fiind făcută de Maria Popa, mama soţiei sale, care va deveni şi proprietar după plata ultimei rate.

Primarul Iaşiului neagă informaţiile apărute în presă conform cărora ar fi anchetat din cauza averii sale. 'Nu au fost solicitate documente aferente acestor contracte de către niciuna dintre instituţiile abilitate ale statului, aceasta fiind o altă mare minciună (...). Iată de ce consider că sunt supus în continuare la un linşaj mediatic, în mod sigur coordonat din interiorul conducerii PSD Iaşi împreună cu oponentul personal din PNL Iaşi, respectiv Marius Bodea! (...) Eu nu cred că un primar trebuie să fie neapărat sărac, ci trebuie să îşi declare în mod transparent şi să îşi dovedească sursa bunurilor pe care le-a dobândit în mod legal. Iar eu asta am făcut! Oricum, nu voi fi niciodată un primar slab şi şantajabil şi nu voi cădea în genunchi în faţa presiunilor atunci când trebuie să spun pe nume lucrurilor pe care ieşenii şi românii trebuie să le ştie!', mai declară Mihai Chirica în comunicatul de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel