Mihaela Bilic, medic nutriționist, despre un obicei care poate părea banal: E o evadare
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Medicul nutriționist Mihaela Bilic explică de ce este importantă ieșirea la iarbă verde.

„De ce ne place ieșirea la iarbă verde? Pentru că e cu mâncare! Cuvântul "picnic" declanșează automat, în fiecare dintre noi, o bucurie copilărească. Ieșirea în natură are un aer de vacanță, de petrecere, vine cu o nerăbdare, cu garanția unei experiențe plăcute, reușite.

Ce presupune picnic-ul? O masă la iarbă verde cu accesoriile de rigoare: coșuleț și păturică. Bineînțeles, dacă vrem un picnic de fițe, coșulețul va avea și tacâmuri, farfurii, pahare cu picior și față de masă.

Însă eu vreau să vorbesc mai degrabă de senzația minunată pe care o ai atunci când mănânci afară, așezat pe iarbă. Nu contează că e vorba de un sandviș banal, faptul că ești în contact direct cu Natura e un fel de evadare, de eliberare, de întoarcere la simplitate, la firesc.

O mămică îmi spunea deunăzi că iubește picnic-ul pentru copiii ei, din simplu motiv că scapă de stresul firimiturilor și al petelor. Ăsta e adevărul, când mâncăm afară parcă ne bucurăm mai tare de mâncare!

Iar picnic poți face și în parc sau pe marginea drumului, la umbra unui copac. Importantă este deconectarea de la tot ce ține de profesional și social preț de un sfert de oră. Gustul mâncării savurate la firul ierbii e altul iar plăcerile simple au fost și vor rămâne de necontestat. Picnic-ul e una dintre ele”, a scris Mihaela Bilic pe contul de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel