MIhaela Bilic: Mâncaţi de stres sau emoţional? E normal!
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Medicul nutriţionist Mihaela Bilic spune că este normal ca oamenii să mănânce şi pe bază de stres. 

"Mâncați de stres sau emoțional? E normal!

Mâncatul emotional nu se învață, este înnăscut si ține de instinct. Natura ne-a creat pe relatie mâncare = stare de bine, deci e normal ca mâncarea sa ne hrănească, dar să ne și linistească, să ne facă fericiți. Abia in momentul in care mâncarea nu mai produce această stare de bine se cheamă ca avem o problemă, persoanele care nu se mai pot bucura de mâncare au cu siguranță un dezechilibru psiho- emotional.

E normal sa mâncăm de foame si e normal sa mâncăm emoțional (de bucurie sau de suparare). Însă a ști sa faci diferenta dintre ele este o chestiune de autocunoastere. Iar a găsi metode/elemente nealimentare capabile să-ți dea o stare de bine, tot de autocunoastere ține.

E nevoie să învățăm sa ne cunoastem, sa ne acceptam cu bune si rele, să știm cum sa avem grija de noi, sa ne apărăm, sa ne echilibrăm, sa neutralizam răul din viața noastra altfel decât cu mâncare. Nu este o problemă dacă mănânci emoțional, raportul corect este 80% de foame, 20% emoțional. Problema apare atunci când mănânci emoțional mai des decât de foame

În lipsa altor elemente care sa ne aducă plăcere, bucurie, emoție si stare de bine, mâncarea va ramâne metoda cea mai eficientă si la îndemână pentru a neutraliza si anestezia durerea, tristetea si nefericirea. Da, stresul si nervii îngrașă. Ține doar de noi sa găsim altă rezolvare înafară de mâncare!", a scris Mihaela Bilic pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel