Micuțul meu ren: Femeia care susține că ea este Martha din serial a depus plângere împotriva Netflix pentru defăimare
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Captură video Youtube Netflix
Foto: Captură video Youtube Netflix
Femeia care a inspirat serialul de succes "Baby Reindeer" a depus plângere împotriva Netflix pentru defăimare.

O britanică care pretinde că este "Martha", personajul violent şi manipulator din "Baby Reindeer", în română intitulat "Micuțul meu ren", a depus joi plângere împotriva Netflix pentru defăimare, transmite Agerpres. Ea cere despăgubiri de 170 de milioane de dolari, informează AFP.

Fiona Harvey a ieşit din anonimat după ce fanii serialului Netflix au identificat-o ca fiind adevărata "Martha", o femeie care îl spionează şi îl hărţuieşte pe "Donny", personajul central din "Baby Reindeer".

În serialul "Micuțul meu ren" comediantul scoţian Richard Gadd, care îşi joacă propriul rol, povestește hărţuirea pe care a suferit-o ani de zile din partea unei femei care susținea că este avocată. Povestea ar fi una adevărată, iar în serial s-a încercat ascunderea identității femeii respective.

Cu ce acuzații vine Fiona Harvey, cea care susține că este "Martha" din "Baby Reindeer"



"Această afirmaţie (...) este cea mai mare minciună din istoria televiziunii", se arată în plângerea depusă de Harvey în California. Fiona Harvey se consideră victima defăimării şi acuză Netflix că i-a provocat daune morale, deși numele ei nu a fost menționat în serial.

"Este o minciună spusă de Netflix şi de creatorul serialului, Richard Gadd, din lăcomie şi sete de celebritate; este o minciună menită să atragă mai mulţi telespectatori, mai multă atenţie, să facă mai mulţi bani şi să distrugă cu cruzime viaţa reclamantei, Fiona Harvey", continuă plângerea.

Asta, se afirmă în document, "pentru că era o poveste mai bună decât adevărul".

În serial, "Martha" îl hărţuieşte "Donny" timp de mai mulţi ani, trimiţându-i mii de e-mailuri şi de mesaje vocale. Totul ar fi început după ce bărbatul i-ar fi dat gratis un ceai, în barul în care el lucra. Apoi, "Martha" ar fi continuat în mod obsesiv să meargă în acel bar şi la spectacolele sale de comedie, mergând chiar până la a-i ataca părinţii, iubita, dar și prietenii.

Apelul actorului Richard Gadd



Richard Gadd a declarat anterior în presă că nu își dorește să spună cine este adevărata "Martha" pentru că nu vrea să îi facă rău. Mai mult, la sfârşitul lunii aprilie, el făcuse un apel pe Instagram la fanii serialului să nu mai încerce să descopere identitatea personajelor.

Richard Gadd a explicat că a schimbat detaliile poveştii pentru a o proteja pe adevărata "Martha", dar identitatea Fionei Harvey a circulat rapid pe reţelele de socializare. După ce numele ei a apărut în spațiul public, Harvey a negat, într-un interviu televizat, că l-ar fi hărţuit prin mesaje pe comediant sau că l-ar fi atacat. Contactată de AFP, platforma Netflix nu a răspuns până la ora transmiterii acestei ştiri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel