Data actualizării:
Data publicării:

Mic dejun turcesc. Se amestecă toate ingredientele și se bagă tava la cuptor

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Caleb Oquendo)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Caleb Oquendo)
Vrei un mic dejun diferit față de cel cu care ești obișnuit? Poți încerca varianta turcească.

Ingrediente

- 2 cartofi

- 2 roșii

- un ardei gras

- mărar - după gust

- 5 ouă

- 50 ml de ulei

- 100 ml de lapte

- o linguriță de sare

- o linguriță de praf de copt

- 200-250 g de făină

-100 g de brânză topită

- cașcaval, după gust

Cum se prepară

Spargeți ouăle într-un bol adânc. Adăugați cartofii tăiați în cuburi foarte mici și mărarul mărunțit, potrivit retete-usoare.eu. Adăugați roșiile și ardeiul tăiate în cubulețe. Adăugați uleiul și laptele. Amestecați foarte bine.

Adăugați făina cernută, praful de copt și sarea. Amestecați până le veți încorpora complet în compoziție. Transferați compoziția rezultată într-o tavă adâncă. Răspândiți-o uniform. Așezați brânza topită tăiată în cuburi pe suprafața ei, scufundându-le parțial în ea.

Presărați cașcaval ras pe viitorul deliciu. Coaceți-l timp de 20-25 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌. Tăiați-l în bucățele și serviți-l.

BONUS: Mic dejun spaniol. Rețeta "Tortilla de patatas"

Ingrediente:

4 ouă
o ceapă (unii nu folosesc)
5 cartofi medii
sare, piper
ulei
condimente (chili, rozmarin) după gust
puţin mărar (opţional).

Cum se prepară

Cartofii se taie felii, rondele sau cubuleţe, după preferinţe. Se presară piper și sare şi se pun la prăjit în ulei fierbinte. Poţi adăuga şi puţin rozmarin şi ceapă. Într-un castron se bat bine ouăle, cu puţin mărar şi sare. Cartofii se lasă la prăjit până se fac bine, fără a fi crocanţi, scrie divahair.ro. Aceştia se toarnă peste ouăle bătute şi se amestecă bine. Compoziţia astfel obţinută se răstoarnă într-o tigaie în care ai picurat puţin ulei şi se prăjeşte pe ambele părţi, ca o omletă. Nu se amestecă. Întoarcerea de pe o parte pe alta se realizează cu ajutorul unei farfurii întinse. Când este aurie, se scoate pe un platou şi se taie felii, putând fi servită caldă sau rece, cu roşii sau alte legume proaspete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel