![Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Rachel Claire) Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Rachel Claire)](https://media.dcnews.ro/image/202301/w670/mic-dejun-turcesc--reteta-rapida_39029600.jpg)
Ingrediente
– 3-4 cartofi
– 1 ceapă
– 2 ouă
– ½ pahar de lapte (1 pahar = 200 ml)
– ½ pahar de ulei
– ½ pahar de făină de grâu
– ½ pahar de făină de porumb
– 5 gr de praf de copt
– 1 praf de sare sau după gust
– 1 linguriță de piper negru măcinat
– 1 linguriță de boia de ardei iute – opțional
– 1 linguriță de boia de ardei dulce
– 1 linguriță de chimion măcinat;
– verdeață (pătrunjel, mărar, ceapă verde)
– 50-100 gr de cașcaval
– ulei – pentru formă
Cum se prepară
Tăiați cartofii felii subțiri pe lungime, apoi feliile le tăiați în jumătate, la fel, pe lungime, după care le tăiați pai. Tăiați ceapa bucăți mici și mărunțiți verdeața. Bateți ouăle cu telul, adăugați sare, praf de copt și condimentele indicate sau orice altceva vă place să adăugați în cartofi.
Amestecați foarte bine ingredientele, adăugați ulei și lapte, amestecați, apoi încorporați treptat făina de grâu și porumb (sau folosiți doar 1 pahar de făină de grâu) și continuați să amestecați cu telul, până dispar toate cocoloașele, potrivit retete-usoare.info.
Transferați cartofii în aluat, adăugați verdeață și ceapă, apoi amestecați bine ingredientele. Setați cuptorul la 180-190°С și ungeți baza și pereții formei cu ulei. Transferați și repartizați compoziția de cartofi și dați forma la cuptor pentru 20 de minute.
BONUS: Plăcintă turceacă. Rețeta de Gozleme cu brânză
Ingrediente
Pentru aluat:
- chefir 500 ml
- sare ½ linguriță
- ulei 2 linguri
- făină 3-4 pahare
Pentru umplutură:
- brânză 300 gr
- cașcaval 200 gr
- roșii de mărime medie – 2
- mărar și pătrunjel
- ulei pentru ungere
Cum se prepară
Se amestecă chefirul cu sarea și uleiul. Se adaugă treptat făina până se obține un conținut elastic (după consistență ca și aluatul pentru colțunași). Aluatul se acoperă și se lasă pentru 10-15 minute.
Pentru umplutură, brânza se presează cu o furculiță, verdeața se taie mărunt. Roșiile se taie în două să înlătură sâmburii și se taie în bucăți mici. Cașcavalul se dă prin răzătoare rară. Toate ingredientele pentru umplutură se amestecă, scrie mamaplus.md.
Aluatul obținut se împarte în bucăți de mărimea ceva mai mare a unui ou de găină. Fiecare bucățică se rostogolește pe masa unsă cu făină. La mijlocul turtei se pune umplutura și se unge pe toată lungimea acesteia. Mai întâi se acoperă umplutura cu o margine liberă a turtei, apoi cealaltă, ș.a.m.d. marginile se unesc la centru. Tigaia se încinge bine, se unge cu puțin ulei, se pune plăcinta și se rumenește ușor pe ambele părți.
Plăcinta se taie și se servește fierbinte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Știrea zilei e despre Carmen Brumă. Nimeni din presă n-a scris despre asta!
- Noi informații despre problemele navei spațiale Starliner. Ce au descoperit inginerii
- Diferența dintre Ambulanță și SMURD. Când și unde intervine fiecare. Raed Arafat, explicații din sistem/ VIDEO
- BANCUL ZILEI: Între vecini, la Vaslui
- Motivul crimei de la Brăila. Ipotezele luate în calcul de anchetatori
- Ciolacu, replică pentru Geoană: E de noaptea minții! / video
- Victorie de etapă pentru investitorul Alin Bucur. Plaja Caelia a primit „undă verde“ de la Tribunalul Constanța
- „Cazul Lasconi” se repetă în familia lui Elon Musk. Miliardarul se laudă că a dezmoștenit-o pe fiica lui trans și a declarat-o moartă. Aceasta a ripostat în presă
- Reacția unui profesor după ce un coleg a venit în fustă: Să încercăm să înțelegem de ce e supărată lumea pentru cum se îmbracă Nae la facultate
- Continuă coaliția PSD - PNL după alegeri? Alina Gorghiu: Sper să nu se supere nimeni că îndrăznesc să am această opinie / video