Mic dejun: Ouă turcești. Rețeta ușoară
Dacă nu mai știi ce să servești la micul dejun, îți propunem noi o variantă: ouăle turcești.
Ingrediente
2 ouă
200 gr iaurt grecesc
1 căţel mic de usturoi
2 linguriţe de zeamă de lămâie
30 gr unt
2 linguri de ulei de măsline
un vârf de linguriţă de fulgi de ardei iute (sau pul biber)
o linguriţă de mărar proaspăt tocat
2 felii de pâine
Cum se prepară
Pune o oală cu apă la fiert. După ce a dat în clocot, redu focul la minim. Amestecă iaurtul cu usturoiul zdrobit (sau dat prin răzătoare) şi sare. Pune untul într-o crăticioară, pe foc mic, şi lasă-l câteva minute, până când se topeşte şi devine auriu (învârte-l din când în când).
Când untul şi-a schimbat culoarea şi la fundul oalei au început să se depună resturi maronii, opreşte focul şi adăugă uleiul de măsline şi ardeiul iute, scrie tastebazaar.ro. Sparge câte un ou într-o sită şi lasă lichidul apos din albuş să se scurgă. Transferă oul într-o ceaşcă de ceai şi toarnă peste el o linguriţă de zeamă de lămâie.
Pune oul foarte uşor în oala cu apă care fierbe. Ceaşca trebuie să fie cât mai aproape de suprafaţa apei. Repetă paşii cu al doilea ou şi lasă-le să fiarbă 3-4 minute. Prăjeşte feliile de pâine.
Scoate ouăle pe o farfurie acoperită cu un prosop de hârtie, care va absori apa în exces. Într-o farfurie adâncă, pune sosul de iaurt, toarnă untul topit, aşază câte un ou şi presară mărarul. Serveşte cu o felie de pâine prăjită.
Vezi și: Mic dejun turcesc. Rețeta mai puțin obișnuită, dar savuroasă
Mic dejun turcesc. Se amestecă toate ingredientele și se bagă tava la cuptor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News