Mic dejun franțuzesc. Meniul clasic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Daria Shevtsova)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Daria Shevtsova)
Micul dejun franțuzesc este unul destul de simplu, dar delicios. Iată care este meniul și ce rețeta trebuie să urmezi.

Ingrediente 

Pentru croissantele cu unt:

115 ml lapte călduţ
30 ml apă caldă
325 g făină
1 ou
1 linguriţă de sare
2 linguri zahăr pudră
200 g unt de la temperatura camerei
7,5 g drojdie uscată
1 ou bătut şi 1 lingură de lapte pentru uns deasupra

Pentru micul dejun franţuzesc complet: 

- cafea cu lapte
- câteva portocale pentru sucul proaspăt

Vezi și: Mic dejun turcesc. Amesteci toate ingredientele și bagi tava la cuptor

Cum se prepară

Într-un castron se pun făina, sarea, zahărul, drojdia, oul şi 30 g de unt la temperatura camerei. Se amestecă ingredientele cu o lingură de lemn, apoi se încorporează laptele şi apa, turnând treptat peste cocă. Coca trebuie să fie elastică, apoi se pune deoparte şi se lasă să se dubleze volumul. Apoi, se pune pe o suprafaţă pudrată cu făină, se frământă până devine elastică şi apoi se bagă la frigider timp de o oră. După ora aceasta se pune din nou pe masa pudrată cu făină şi se întinde o foaie de 50 X 20 cm.

Untul rămas se separă în 3 porţii. Folosind o porţie de unt, se împrăştie în bucăţi mici pe suprafaţa aluatului, lăsând partea de jos liberă, precum şi 1,5 cm înainte de margini. Apoi se împătureşte în 3, împăturind mai întâi partea de jos, fără unt, apoi cea de sus peste. Se sigilează marginile şi se lasă aluatul 10 minute la rece. Se face la fel şi cu cea de-a doua parte de unt şi cu cea de-a treia, scrie clickpoftabuna.ro.

Se scoate apoi aluatul de la frigider, se întinde de 50X30 cm, se taie pe jumătate în lungime, apoi pe lăţime în părţi egale. Fiecare bucată se taie pe diagonală, ca să se obţină 2 triunghiuri. Triunghiurile se ung cu amestecul din oul bătut şi lapte, apoi se rulează de la latura cea mare, să aibă formă de semilună la final. Se unge deasupra cu ou şi lapte. Se pune hârtie de copt pe o tavă, se pun croissantele la crescut 30 minute- o oră, apoi se coc în cuptor timp de 20 de minute, până prind o culoare aurie. Se servesc calde cu cafea cu lapte şi suc de portocale la micul dejun franţuzesc

Vezi și: Omletă olandeză cu cremă de brânză, roșii cherry și pătrunjel. Rețeta genială de mic dejun

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel