Mic dejun din Turcia: Çilbir. Încearcă rețeta de ouă turcești cu iaurt
Ai încercat vreodată această rețetă de mic dejun? Çilbir poate fi o idee inedită pentru a-ți începe ziua. Iată cum se prepară:
Ingrediente
2 ouă
1 l apă
1 lingură sare
40 ml oţet
30 g unt
1 lingură ulei măsline
1/4 linguriţă fulgi de ardei iute
1/2 linguriţă boia dulce de ardei
300 g iaurt gros (grecesc)
sare de mare
1 căţel mare usturoi pişat
piper
frunze de mentă/ pătrunjel verde
Cum se prepară
Pentru a pregăti sosul, topim untul şi îl lăsăm să fiarbă. Luăm spuma formată. Când s-a separat partea lichidă de cea solidă, adăugăm fulgii de ardei iute, boia dulce, o lingură ulei măsline şi mai lăsam pe foc 30 secunde. Lăsăm sosul într-un loc călduţ.
Punem iaurtul într-un bol. Asezonăm cu sare şi amestecăm, apoi adăugăm usturoiul şi amestecăm bine până se omogenizează. Punem iaurtul într-un bol sau pe farfurie şi îl păstrăm în frigider până în momentul în care avem nevoie să îl folosim, scrie divainbucatarie.ro.
Punem apa cu sare la fiert. Adăugăm oţetul. Când apa dă în clocot, dăm focul foarte mic. Spargem oul în apă şi îl lăsăm să se facă în aşa fel încât să fie gătit albuşul, iar gălbenuşul să rămână moale.
Aranjam ouăle peste iaurt şi turnăm sosul cald peste acestea. Putem presăra puţină mentă tocată sau pătrunjel verde. Mâncăm imediat.
Vezi și: Mic dejun turcesc. Rețeta mai puțin obișnuită, dar savuroasă
Mic dejun turcesc. Se amestecă toate ingredientele și se bagă tava la cuptor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News