Mexicul în doliu. Vicente Fernandez, supranumit regele mariachilor, a murit la 81 de ani - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Mexicul este în doliu, după ce Vicente Fernandez, "regele" cântecului popular şi starul orchestrelor de mariachi, a murit duminică, în ziua în care a avut loc pelerinajul la Sfânta Fecioară din Guadalupe, ocrotitoarea ţării, informează AFP.

Îndrăgitul artist a decedat la vârsta de 81 de ani într-un spital din Guadalajara, al doilea oraş ca mărime din Mexic, a precizat familia sa pe Instagram.

Maestrul absolut al faimoaselor "rancheras" - cântece despre suferinţele în dragoste, acompaniate de chitare şi trompete - fusese internat după ce a căzut la începutul lunii august în ferma sa de lângă Guadalajara, capitala statului Jalisco, considerat patria tequilei şi fief al celui mai periculos cartel al drogurilor aflat încă în activitate.

Interpretul hiturilor "Por tu maldito amor" ("Pentru dragostea ta blestemata") şi "Que te vaya bonito" ("Îţi doresc tot ce este mai bun") a vândut peste 70 de milioane de discuri în cei 50 de ani de carieră, pe parcursul căreia a fost recompensat cu trei premii Grammy şi cu nouă premii Latin Grammy.

Tragedia vieţii celebrului artist, supranumit "Chente", s-a petrecut în timpul unui turneu din 1998, când fiul său Vicente Fernandez Jr. a fost răpit timp de 121 de zile de o bandă de infractori, care i-au tăiat două degete şi au cerut 10 milioane de dolari în schimbul eliberării acestuia, potrivit Agerpres.

Un alt fiu al cântăreţului mexican ar fi fost prieten cu un lider al cartelului Sinaloa, potrivit jurnalistei argentiniene Olga Wornat, care a publicat recent o biografie neautorizată de către familia artistului, intitulată "El ultimo rey" ("Ultimul rege").

Celebru pentru cizmele, perciunii, sprâncenele groase şi mustaţa lui, Vicente Fernandez, acest "Sinatra al muzicii ranchera" - aşa cum l-a numit cotidianul american The Houston Chronicle în 1991 - nutrea o ură acerbă faţă de unul dintre rivalii săi, Juan Gabriel, decedat 2016, "pentru că era gay, în timp ce 'Chente' era un bărbat dintr-o altă epocă", susţine Olga Wornat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel