Data actualizării:
Data publicării:

Metoda "Restaurantul", noua tactică de furt practicată în localuri din Bran, Predeal, Râşnov și Braşov. Hoții au fost prinși

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Un cuplu din Brașov a vizitat mai multe localuri de lux din zonă, sustrăgând atât sume de bani cât și obiecte de valoare. Cei doi își schimbau locul la masă în funcție de clientelă. În cele din urmă au fost prinși.

Bonnie and Clyde de România! Iosif Manea Ț. și Irina B., parteneri atât în viață, cât și în infracțiuni, au comis mai multe furturi în restaurante celebre din județul Brașov. Căutau în special turiști care păreau mai avuți și acționau atunci când aceștia nu erau atenți. 

Cei doi indivizi intrau în restaurante pe la prânz sau cină și se așezau la masă fără să comande nimic. Le comunicau chelnerilor că așteaptă pe cineva și vor plasa comanda atunci când prietenii lor vor sosi. În acest interval, observau cu atenție orice mișcare sau greșeală a celor din jur, încercând să se apropie de aceștia cât mai discret.

La un anumit moment, se făceau că au scăpat ceva pe jos. Era momentul când verificau buzunarele hainelor lăsate pe spătarul scaunelor. Dacă nu găseau nimic, îi rugau pe chelneri să-i mute la o altă masă, sub pretextul că urmează să se strângă mai mulți și au nevoie de mai mult spațiu și de mai multe scaune.

La cea de-a doua masă, repetau aceeași manevră și astfel reușeau adesea să părăsească restaurantele cu mii de lei sau gadgeturi de valoare mare. Păgubiții nu bănuiau nimic până când le era prezentată nota de plată și încercau să o achite.

Cazul care "i-a înfundat"

Un bărbat a căzut victimă celor doi care i-au sustras suma de 3.600 de lei. Cu toate acestea, păgubitul nu a lăsat lucrurile așa. Bănuindu-i pe cei doi hoți, i-a solicitat ospătarului să examineze împreună imaginile capturate de camerele de supraveghere, dezvăluind astfel modul în care a fost jefuit.

Bărbatul suspectat a fost înregistrat în momentul în care se lăsa pe spate pentru a ajunge la buzunarul hainei agățate de marginea scaunului clientului de la masa vecină. Cu toate că gestul său nu a fost deloc subtil, pe moment, nimeni nu a observat ce se întâmplă. Când se vedeau cu banii sau obiectele valoroase în mână, cei doi aveau o scurtă discuţie, după care unul din ei îl invita pe celălalt afară, la fumat. Era modul de a părăsi restaurantul fără a mai reveni, potrivit publicației "Bună ziua Brașov".

Turiștii păgubiți au depus plângere la poliție, iar hoții au fost identificați cu ajutorul înregistrărilor din camerele de supraveghere ale restaurantelor și benzinăriilor. Acest lucru a condus la identificarea mașinii cu care se deplasau și la traseul pe care îl urmau. Ulterior, anchetatorii au reușit să descopere și locuința acestora.

Cei doi au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare sub acuzaţia de furt, respectiv complicitate la furt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel