Metodă INEDITĂ după redeschiderea bisericilor: Stai "pe floare" și asculți slujba - FOTO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Stai pe floare şi respecţi normele în vigoare.

Distanţarea poate fi văzută şi frumos. Îţi dovedeşte asta un preot din Floreşti, judeţul Cluj, care a pictat în curtea bisericii zeci de flori, la un metru şi jumătate una de alta, ca să arate enoriaşilor unde trebuie să stea.

„Ne-am întâlnit cu lacrimi. Lacrima arăta dor. Ne-a venit ideea aceasta pentru că ne-am dorit să fim încadraţi în lege. De astăzi, Slavă lui Dumnezeu, putem să fim împreună chiar şi afară. (...) Iar dacă se întâmplă să fie o depărtare, să fie una colorată. Am rugat în grupurile de socializare credincioşii să nu vină fără măşti la biserică", a povestit Ovidiu Ciprian Marţiş, preot la Parohia Ortodoxă "Sfântul Ioan Iacob Hozevitul" Floreşti, Cluj.

Chiar dacă a plouat, credincioşii de la Floreşti-Cluj nu au lipsit de la prima slujbă de duminică la care au avut voie de două luni încoace. Iar surpiza făcută de părinte le-a înseninat şi mai mult sufletul.

„E bucurie mare după atâta timp să ajungem la biserică. V-a aşteptat părintele cu o curte plină de flori. Da,  e minunat, parcă e un colţ de rai aici. Parcă nimic nu mai contează în lumea asta", a spus o enoriaşă.

„Superb! Foarte dor, mi-a lipsit. De acasă nu e acelaşi lucru. Pentru ce vă veţi ruga? Ca să treacă această pandemie şi distanţarea socială", a afirmat o altă femeie.

Copii au fost cei mai încântaţi de florile care le aminteau că trebuie să păstreze distanţa, potrivit Mediafax. 

„Foarte drăguţe. Îmi place tare mult aici şi simt ceva ce nu simt în altă parte. Astăzi pentru ce te vei ruga? Ca să fie totul bine", a fost reacţia de bucurie a unei fetiţe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel