Meteo toamnă-iarnă 2022. Cum va fi vremea: Aflăm de la Mirela Polifronie, ANM
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Mirela Polifronie ANM  Foto: Crișan Andreescu
Mirela Polifronie ANM Foto: Crișan Andreescu
Mirela Polifronie, meteorolog ANM, revine la interviurile DCNews cu cele mai noi informații despre vreme.

Aflați joi, de la ora 10:00, cele mai noi informaţii despre vreme! Interviul cu Mirela Polifronie va fi difuzat pe DC NEWS, DC NEWS TV, dar şi pe paginile de Facebook şi YouTube ale celor două site-uri. 

Rămâneţi alături de noi!

Toamnă atipică

Putem vorbi, cu siguranţă, de o toamnă a extremelor. Vineri, 21 octombrie, a fost cea mai rece dimineaţă de când se fac măsurători, iar la doar câteva zile diferenţă avem temperaturi foarte ridicate de până la 28 de grade. „Într-adevăr, vorbim de un an şi acum, iată, de o toamnă a extremelor meteorologice. Anul 2022 a fost caracterizat, în fiecare lună, de alternanţe de perioade mult mai călduroase urmate de zile mai reci, în care fiecare anotimp a adus recorduri în ceea ce priveşte regimul de temperaturi sau cel de precipitaţii. Şi iată că nici toamna 2022 nu face excepţie. Dacă este să comparăm ceea ce s-a întâmplat de la începutul lunii şi până în prezent, vorbim de o lună octombrie mult mai caldă decât ceea ce ar trebui să avem în ţara noastră, deoarece abaterile termice sunt semnificative şi depăşesc 2 grade la acest moment”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM.

Prognoza meteo a lunii noiembrie arată că va fi o ultimă lună de toamnă caldă, cu precipitații puține. În toate cele patru săptămâni vizate de estimarea meteorologică, în intervalul 24 octombrie - 21 noiembrie, meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele specifice perioadei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel