Urmărește emisiunea live
Meteo minivacanță 1 iunie 2021. Zona din ţară în care nu va ploua în weekend. Băncilă (ANM): Acolo va fi vreme bună
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Gabriela Băncilă, director Meteorologie Operațională în cadrul ANM, a explicat care sunt zonele din ţară în care, în acest weekend şi în minivacanţa de 1 iunie, vremea va fi frumoasă, bună pentru drumeţii şi stat în aer liber. 

Într-un interviu acordat DC News, Gabriela Băncilă, director Meteorologie Operațională în cadrul ANM, a vorbit despre cum va fi vremea în zilele următoare, arătând şi care sunt regiunile ţării în care vremea va fi frumoasă la acest sfârşit de săptămână. Gabriela Băncilă a subliniat că ploile se vor concentra pe partea de sud a ţării, nordul Moldovei, de exemplu, fiind mai ferit de aceste fenomene. 

"Acolo o să fie bine (n.r. – în Maramureş şi Bucovina). O să fie urât astăzi, la noapte, este posibil să plouă şi mâine după-amiază puţin, dar spuneam că sistemul acesta o să ocupe mai ales jumătatea sudică a ţării, adică zona Munteniei, Olteniei, zona Carpaţilor Meridionali, de Curbură, o să se extindă chiar şi spre zona Dobrogei, să ajungă mai târziu spre litoral, deci pe zona de nord a Moldovei, în staţiunile din Carpaţii Meridionali, Harghita, acolo am putea să mergem", a explicat Gabriela Băncilă într-un interviu acordat DC News.

VIDEO: 

Vreme instabilă şi răcoroasă în Bucureşti, vineri şi sâmbătă

Vremea va fi în general instabilă şi răcoroasă în Bucureşti, pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Potrivit meteorologilor, vineri, până la ora 21:00, cerul va fi noros şi vor fi perioade în care se vor semnala averse şi posibile descărcări electrice. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 15 - 25 l/mp.

De asemenea, vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor, în timp ce temperatura maximă va fi de 18 - 19 grade. Prognoza de specialitate relevă, totodată, că, în intervalul 28 mai, ora 21:00 - 29 mai, ora 9:00, în Capitală, cerul va avea înnorări, iar la începutul intervalului vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată.

Vântul va sufla slab până moderat şi temperatura minimă se va încadra în ecartul 14 - 15 grade. ANM a emis, vineri, noi avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de ploi abundente ce vizează jumătate din ţară pe durata următoarelor opt ore, respectiv un Cod galben de precipitaţii valabil până sâmbătă dimineaţa în judeţe din Moldova şi Transilvania. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel